Το Coonawara Cabernet Sauvignon - Petaluma, τώρα θα σκέφτεσαι πως κάτι σου θυμίζει και θα σου πούμε εμείς τι… τον σπουδαίο οραματιστή του Αυστραλιανού κρασιού, Brian Croser «πατέρα» των Petaluma Yellow και White Label! Των πιο φημισμένων και premium κρασιών της Νότιας Αυστραλίας!
Για τον Αυστραλιανό ιδιοκτήτη του οινοποιού Petaluma, ήταν πολύ εύκολο να εντοπίσει τα καλύτερα σημεία για τους αμπελώνες που θα του έδιναν extra premium κρασιά. Όπως λένε, ο Brian Croser, έχει το χάρισμα να βλέπει δυνατότητες, εκεί που οι υπόλοιποι δεν βλέπουν τίποτα! Αφού ίδρυσε το οινοποιείο Petaluma το 1976, έγινε ο πρώτος που φύτεψε αμπέλια στην κοιλάδα Piccadilly, στους λόφους Adelaide, όπου παράγονται κάποια από τα premium Riesling της Αυστραλίας! Και αυτό είναι ένα μόνο από τα επιτεύγματά του, αφού αποτέλεσε αρωγό στη διαμόρφωση της οινικής βιομηχανίας της χώρας!
Το Coonawara Cabernet Sauvignon - Petaluma, καλλιεργείται στην πιο διάσημη κοιλάδα της Νότιας Αυστραλίας, για το υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon, την Coonawara. Η περιοχή επηρεάζεται από τα κρύα ωκεάνια ρεύματα που την “διαπερνούν” καθημερινά, δημιουργώντας εξαιρετικές συνθήκες για την καλλιέργεια του αμπελιού. Αυτό το Cabernet προέρχεται από τον καλύτερο αμπελώνα της Coonawara με κόκκινο έδαφος (terra rossa), που απορροφά και διατηρεί τη θερμότητα του ηλίου, προσφέροντας στα σταφύλια άριστη ωρίμανση!
Η ασύλληπτη συμπύκνωσή του λοιπόν, είναι έξτρα δικαιολογημένη!