Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Pinot Noir 2017 - Villa Wolf (Ernst Loosen)
Villa Wolf (Ernst Loosen)

PINOT NOIR 2017 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

  Pfalz, Γερμανία
€12,70
10.80
€10,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ήταν στη λίστα του Decanter με τα 50 πιο προσιτά και συναρπαστικά κρασιά κάτω από 25€! Όχι άδικα...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Pinot Noir 2017 από το οινοποιείο Villa Wolf είναι ίσως το πιο value for money Pinot Noir που κυκλοφορεί εκεί έξω! Κομψότητα, τυπικότητα και ζουμερό κόκκινο φρούτο που μπορούν να συναγωνιστούν επάξια κάθε γαλλικό αδερφάκι του. 

To οινοποιείο Villa Wolf βρίσκεται στο Phalz της ΓερμανίαςEίναι το δεύτερο οινοποιείο του Ernst Loosen, ο οποίος μετά την εκκωφαντική του επιτυχία στο Mosel αποφάσισε να κατακτήσει και το Phalz. Το Pinot Noir έχει μεγάλη παράδοση στο Phalz, όπου είναι γνωστό σαν Spatburgunder. Το έδαφος και το κλίμα βοηθούν στην τέλεια ωρίμαση του αλλά και στη διατήρηση της υψηλής οξύτητας. Μέρος του Pinot Noir (50%) παλαιώνει για 12-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα barrique βαρέλια (εκ των οποίων το 30% είναι νέα) και το υπόλοιπο παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενες. Με αυτό τον τρόπο αποκτά τα αρώματα και την πολυπλοκότητα του βαρελιού χωρίς να χάνει τίποτα από το φρούτο και τη φρεσκάδα του. 

 

Αν έψαχνες το τέλειο κόκκινο κρασί για το καλοκαίρι, τότε μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα.

Σαγηνευτική μύτη γεμάτη από φράουλες, κεράσια, ρόδια και framboise. Διακριτικές νότες μπαχαρικών όπως βανίλια, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο χαρίζουν έξτρα πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα συναντούν το μπαχάρι, τη βανίλια, τμοσχοκάρυδο και τα φύλλα τσαγιού σε ένα πραγματικά κομψό σύνολο. Φρουτώδης επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, κεράσι, ρόδι, framboise, βανίλια, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-18 μήνες (50%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR 2017 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή έναν ζουμερό μουσακά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}