ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Pinot Noir 2019  - Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παπαϊωάννου

PINOT NOIR 2019 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  Ελλάδα / Νεμέα
€13,80
11.80
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα πρώτα Ελληνικά Pinot Noir και ένα από τα αγαπημένα μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Pinot Noir του Κτήματος Παπαϊωάννου, είναι ένα από τα πρώτα Pinot Noir της Ελλάδας και ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα μας. Ζουμερό και φρουτώδες, είναι σχεδόν απίθανο να μη σε κατακτήσει από την πρώτη γουλιά!

Ο Θανάσης Παπαϊωάννου ήταν από ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της Νεμέας. Ίδρυσε το οικογενειακό οινοποιείο στην αρχαία Νεμέα, το 1876 και ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τη βιολογική καλλιέργεια. Μελετώντας τα 570 στρέμματα των αμπελώνων του, είχε παρατηρήσει πως κάποια αμπελοτεμάχια παρείχαν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια "δύσκολων" διεθνών ποικιλιών, όπως το Pinot Noir. Η ερυθρή ποικιλία της Βουργουνδίας, εγκαταστάθηκε στον κάμπο της Νεμέας και βρήκε εκεί ένα δεύτερο, ελαφρώς πιο ζεστό, σπίτι. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, το Pinot Noir του Κτήματος Παπαϊωάννου έχει φανατικό κοινό, λόγω της τυπικότητας και της απίθανης τιμής του. Η προσεκτική οινοποίηση αποτελεί το 50% της επιτυχίας, μιας και το βαρέλι είναι τόσο όσο, χωρίς να σκεπάζει το φρούτο. Το κρασί παλαιώνει για 6-8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και έπειτα για 12 μήνες στη φιάλη.

Πιες το τώρα μαζί με καλή παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού, δαμάσκηνου, βύσσινου, βανίλιας, καραμέλας βουτύρου και κέδρου. Στο στόμα είναι ζουμερό και φρουτώδες, με μέτριο σώμα, βελούδινες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Μαρμελάδα φράουλα, μαύρο κεράσι και σμέουρο συμπληρώνονται από νότες βανίλιας, τσαγιού, κανέλας και καπνού.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Μαρμελάδα φράουλα, μαύρο κεράσι, σμέουρο, βανίλια, τσάι, κανέλα, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6-8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PINOT NOIR 2019 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ριζότο μανιταριών ή pizza με bresaola και λάδι τρούφας.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}