ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir Fatal Shore 2020 - Giant Steps
Giant Steps

PINOT NOIR FATAL SHORE 2020 - GIANT STEPS

  Αυστραλία
€59,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα απίθανο Pinot με 94pts από Robert Parker και 93pts από Wine Enthusiast!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Fatal Shore Pinot Noir 2020 από το οινοποιείο Giant Steps, είναι ένα εκφραστικό και πολυδιάστατο Pinot Noir από έναν υποδειγματικό αμπελώνα στην Τασμανία, που φέρει την υπογραφή του φημισμένου οινοποιείου της κοιλάδας Yarra. Έχει αποσπάσει 94pts από τον Robert Parker και 93pts από το Wine Enthusiast, ενώ μας εντυπωσίασε τόσο με το συμπυκνωμένο κόκκινο φρούτο του και τις νότες λευκού πιπεριού, όσο και με την φινετσάτη δομή του. Ο χρόνος του έχει φερθεί με το γάντι και αν αγαπάς το Pinot Noir, αυτό το κρασί πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

Το οινοποιείο έκανε τα πρώτα του βήματα το 1997, όταν ο Phil Sexton ξεκίνησε μια εντατική αναζήτηση για το ιδανικό σημείο στην κοιλάδα Yarra με το κατάλληλο υψόμετρο, έδαφος, προσανατολισμό και μικροκλίμα. Στόχος του ήταν να καλλιεργήσει Chardonnay και Pinot Noir, και να δημιουργήσει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και τα κρασιά του απέσπασαν διεθνή αναγνώριση και τιμήθηκαν με περισσότερα από 100 χρυσά μετάλλια σε κορυφαίους διαγωνισμούς, τόσο στην Αυστραλία όσο και παγκοσμίως. Επιπλέον, το οινοποιείο έχει καταταχθεί σταθερά, την τελευταία δεκαετία, ανάμεσα στα 100 κορυφαία του κόσμου από το Wine & Spirits Magazine, μια διάκριση που επιβεβαιώνει την αφοσίωση στην ποιότητα και την καινοτομία.

Για το Fatal Shore Pinot Noir 2020, τα σταφύλια προέρχονται από το Nocton Vineyard που βρίσκεται στην καρδιά της Coal River Valley, μιας από τις πιο φημισμένες περιοχές ψυχρού κλίματος στην Αυστραλίας. Εκεί παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιοφάνεια ωριμάζει ιδανικά τα σταφύλια, με αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών υποδειγματικής κομψότητας, που είναι και η αιτία της διεθνούς φήμης που έχει αποκτήσει. Τα σταφύλια Pinot Noir συλλέγονται με το χέρι και το κρασί ζυμώνει σε ανοιχτές δρύινες και ανοξείδωτες δεξαμενές, με ένα μέρος να ζυμώνεται σαν ολόκληρο τσαμπί (whole bunch) μέσα σε δρύινα βαρέλια. Το κρασί ωριμάζει για 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (25% νέα) και αποκτά αρωματική πολυπλοκότητα, βελούδινη υφή και πολλά υποσχόμενη δυνατότητα παλαίωσης, που μπορεί να ξεπεράσει άνετα τα 10 χρόνια.

Το Fatal Shore Pinot Noir 2020 εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη βαρύτητα και είναι άκρως απολαυστικό και έτοιμο να το καταναλώσεις δίπλα σε ένα μοσχαρίσιο συκώτι με καπνιστή πάπρικα και πουρέ πατάτας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πολύ εκφραστικά αρώματα ώριμου κερασιού, κράνου, φράουλας, κόκκινου φραγκοστάφυλου και μύρτιλου. Πλαισιώνεται από νύξεις λευκού πιπεριού, βιολέτας και διακριτικής δρυός.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με συμπυκνωμένο φρούτο, μέτριες αλλά μεταξένιες ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Οι γεύσεις μαύρου κερασιού και βατόμουρου κυριαρχούν και πλαισιώνονται από απολαυστικές νότες βανίλιας, κακάο και αστεροειδή γλυκάνισου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Yarra Valley, Αυστραλία
Ποικιλία Pinot Noir
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR FATAL SHORE 2020 - GIANT STEPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με πουρέ σελινόριζας, μανιταρόπιτα με τρούφα και γραβιέρα ή roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με horseradish.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}