ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Pinot Noir Willamette Valley 2016 - J. Christopher Wines
J. Christopher Wines

PINOT NOIR WILLAMETTE VALLEY 2016 - J. CHRISTOPHER WINES

  Αμερική / Oregon
€38,90
33.40
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Πολλά παραπάνω από ένα εκπληκτικό Oregon Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Pinot Noir Willamette Valley 2016 από το J. Christopher, είναι ένα κρασί νέου κόσμου φτιαγμένο όμως με το μεράκι και την κλασική οινοποίηση του παλιού. Με απλά λόγια είναι ένα Pinot Noir από το Oregon που έχει φτιαχτεί σα να ήταν στη Βουργουνδία. Η χρονιά του 2016 θεωρείται ίσως η καλύτερη μέχρι στιγμής και σε αυτό συμφωνεί και το Wine Enthusiast (90pts!).

Τα έχουμε ξαναπεί, είναι τρελός ο Γερμανός και δεν κάθεται σε ησυχία. O Ernst Loosen είχε καταλάβει ότι κάτι κάλο παίζει με το Oregon και όταν πριν χρόνια το επισκέφτηκε και γνώρισε τον Jay Somers του οινοποιείου J. Christopher, πείστηκε για τα καλά. Ο Somers έκανε Pinot Noir στη Willamette Valley με τρόπο που θύμιζε αυτόν του παλιού κόσμου (της Βουργουνδίας). Ο Ernie εντυπωσιάστηκε τόσο που αποφάσισε να επενδύσει στο εγχείρημα αυτό. Το οινοποιείο πλέον χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης μιας και κάθε χρόνο σκοράρει αστρονομικές βαθμολογίες για όλα τα κρασιά του. Επιπλέον, το 2019 μπήκε στη λίστα του Wine & Spirits με τα 100 καλύτερα οινοποιεία της χρονιάς. Όπως καταλαβαίνεις γίνεται σοβαρή δουλειά. Το Pinot Noir Willamette Valley 2016 από το J. Christopher είναι ένα Pinot που γίνεται από blend επιλεγμένων βαρελιών αλλά και διαφορετικών αμπελοτοπιών (Dundee Hills, Chehalem Mountains, Eola-Amity Hills). Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια barriques (25% νέα). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με πλούσιο, καθαρό φρούτο, μεταξένια δομή και όσο βαρέλι χρειάζεται.

Θα σου λέγαμε πως είναι το απόλυτο καλοκαιρινό κόκκινο κρασί, αλλά είναι τόσα πολλά περισσότερα που θα το αδικούσαμε! Δοκίμασε το οπωσδήποτε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πλούσια αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων πλαισιωμένα από νότες μπανάνας, βανίλιας, καραμέλας και τσαγιού. Ζουμερό και νόστιμο στόμα, με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η κομψότητα του βαρελιού υπογραμμίζει τέλεια τα ζουμερά και ώριμα κεράσια και μούρα, χωρίς να τα επισκιάζει.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Oregon
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φράουλα, βανίλια, καραμέλα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR WILLAMETTE VALLEY 2016 - J. CHRISTOPHER WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, κοιλιά τόνου ψημένη στα κάρβουνα, carpaccio μοσχάρι ή πάπια confit με σάλτσα κρασιού.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}