ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir Basalte 2018 - J. Christopher Wines
J. Christopher Wines

PINOT NOIR BASALTE 2018 - J. CHRISTOPHER WINES

  Αμερική
€40,50
€35,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πολλά παραπάνω από ένα εκπληκτικό Oregon Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Pinot Noir Basalte - J. Christopher Wines, είναι ένα κρασί από ένα από τα κορυφαία αμπελοτόπια του Νέου Κόσμου, φτιαγμένο όμως με το μεράκι και την κλασική οινοποίηση του παλιότερου των κόσμων. Με απλά λόγια, είναι ένα Pinot Noir από το Oregon, που έχει φτιαχτεί ακριβώς σαν να ήταν στη Βουργουνδία.

Τα έχουμε ξαναπεί. Αυτός ο Γερμανός δε μπορεί να κάτσει σε ησυχία. O Ernst Loosen (Dr. Loosen) είχε καταλάβει ότι κάτι κάλο παίζει με το Oregon και όταν πριν χρόνια το επισκέφτηκε και γνώρισε τον Jay Somers του οινοποιείου J. Christopher, πείστηκε για τα καλά. Ο Somers παρήγαγε Pinot Noir στη Willamette Valley με τρόπο που θύμιζε αυτόν του παλιού κόσμου (της Βουργουνδίας). Ο Ernie εντυπωσιάστηκε τόσο που αποφάσισε να επενδύσει και να συμμετέχει στο εγχείρημα αυτό. Το οινοποιείο πλέον χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης μιας και κάθε χρόνο σκοράρει αστρονομικές βαθμολογίες για όλα τα κρασιά του. Επιπλέον, το 2019 μπήκε στη λίστα του Wine & Spirits με τα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου. Όπως καταλαβαίνεις γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά.

Το Pinot Noir Basalte - J. Christopher Wines είναι ένα Pinot που γίνεται από blend επιλεγμένων βαρελιών αλλά και διαφορετικών αμπελοτοπιών (Dundee Hills, Chehalem Mountains, Eola-Amity Hills). Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια barriques (25% νέα). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με πλούσιο, καθαρό φρούτο, μεταξένια δομή και όσο ακριβώς βαρέλι χρειάζεται.

Λεπτεπίλεπτο, ντελικάτο, ισορροπημένο, είναι όλα όσα θα περίμενες από ένα κορυφαίο, παγκοσμίου επιπέδου Pinot Noir! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πλούσια αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων πλαισιωμένα από νότες μπανάνας, βανίλιας, καραμέλας και τσαγιού.

Ζουμερό και νόστιμο στόμα, με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η κομψότητα του βαρελιού υπογραμμίζει τέλεια τα ζουμερά και ώριμα κεράσια και μούρα, χωρίς να τα επισκιάζει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Oregon
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φράουλα, βανίλια, καραμέλα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR BASALTE 2018 - J. CHRISTOPHER WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, κοιλιά τόνου ψημένη στα κάρβουνα, carpaccio μοσχάρι ή πάπια confit με σάλτσα κρασιού.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}