ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pommard Clos Des Ursulines Monopole Domaine du Pavillon 2022 - Albert Bichot
Maison Albert Bichot

POMMARD CLOS DES URSULINES MONOPOLE DOMAINE DU PAVILLON 2022 - ALBERT BICHOT

  Γαλλία / Burgundy
€105,10
€91,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η δύναμη και η κομψότητα του Pommard με 94pts από James Suckling, Decanter και Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Clos des Ursulines Pommard Domaine du Pavillon 2022 του Albert Bichot είναι μια εξαιρετική, κλασική εκδοχή του Pommard, που αποτυπώνει την πιο πληθωρική και ρωμαλέα πλευρά του Pinot Noir της Cote de Beaune. Είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της περιοχής που δρέπει δάφνες σε κάθε του εμφάνιση (οι  94pts από James Suckling, Decanter και Wine Spectator για τη χρονιά του 2022 το αποδεικνύουν)!

Ό,τι φέρει την υπογραφή της οικογένειας Bichot έχει αναμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα και εμμονή στην τελειότητα, από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη. Η οικογένεια έχει τις ρίζες της στη Βουργουνδία αλλά και στο κρασί, από το 1831. Ξεκίνησαν από την καρδιά της κοιλάδας Beaune και σιγά σιγά επεκτάθηκαν σε όλη την Βουργουνδία, σε κάθε cru και σπουδαίο “χωριό”. Τα τελευταία χρόνια, από το 1996, στράφηκαν στην βιολογική καλλιέργεια και υπό την «ενορχήστρωση» του Alberic Bichot, έχει ξεκινήσει μια νέα, ακόμα πιο λαμπρή εποχή για το οινοποιείο.

Το Pommard είναι μια από τις κορυφαίες περιοχές στην Cote de Beaune για Pinot Noir, ενώ το Domaine du Pavillon είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Clos des Ursulines, (πρώην ιδιοκτησία των μοναχών της Μονής Ουρσουλινών), που εγγυάται την σπανιότητα, αλλά και την υποδειγματική καλλιέργειά του. Επίσης, βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα δίπλα από τα 1er Cru απμέλια του Volnay. Εκεί οφείλεται και ο ελαφρώς πιο αιθέριος και φίνος χαρακτήρας του.  Το Clos des Ursulines Pommard Domaine du Pavillon 2022, ζύμωσε και παλαίωσε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20-30% νέα) για 14 έως 16 μήνες, που του έδωσαν εξαιρετική δομή, βελούδινες ταννίνες και πολύπλοκο χαρακτήρα, που κάλει κάθε λάτρη της Βουργουνδίας να το απολαύσει!

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς τη μοναδικότητα του Clos des Ursulines Pommard Domaine du Pavillon 2022 του Albert Bichot, και το λόγο που συγκαταλέγεται στις κλασικές μεγάλες Βουργουνδίες. Είναι ένα κρασί που θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις αν αγαπάς το Pinot Noir!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πλούσια αρώματα κερασιού, βατόμουρου, δαμάσκηνου, σύκου, βιολέτας και αποξηραμένων ροδοπέταλων που πλαισιώνονται από νότες γραφίτη και μαύρου τσαγιού. Οι διακριτικές νότες δέρματος, καφέ, βανίλιας και δρυός χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. 

Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Μαύρο κεράσι, μύρτιλο, σύκο, φράουλα και βιολέτα συμπληρώνονται από νότες πιπεριού, βανίλιας και τσαγιού προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, σύκο, βιολέτα, αποξηραμένα ροδοπέταλα, γραφίτης, μαύρο τσάι, δέρμα, καφές, βανίλια, δρυς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

POMMARD CLOS DES URSULINES MONOPOLE DOMAINE DU PAVILLON 2022 - ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο πάπιας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, tagliata μοσχαρίσια με παρμεζάνα και τρούφα, ριζότο με μανιτάρια και brie

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}