ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Quantico Etna Rosso 2016 - Raiti Emanuela
Raiti Emanuela

QUANTICO ETNA ROSSO 2016 - RAITI EMANUELA

  Ιταλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Ορισμός του Boutique Οινοποιείου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λουλουδάτος χαρακτήρας που μυρίζει μπαρούτι; Κι όμως γίνεται, με το Quantico Etna Rosso 2016 της Emanuela Raiti. 

Τα κρασιά της Έτνας αποτελούν το άγιο δισκοπότηρο για τους μυημένους winelovers. Γιατί; Συνδυάζουν μοναδικά φρούτο, ορυκτότητα και λεπτεπίλεπτο ανθικό χαρακτήρα αλλά και μια εντυπωσιακή δομή στο στόμα. Η πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το κλίμα, τα παλιά αμπέλια δίνουν κρασιά με απίστευτη συμπύκνωση αλλά και απαράμιλλη φινέτσα. Το Quantico Etna Rosso 2016 είναι ένα τέτοιο κρασί και μάλιστα, με απίστευτη σχέση ποιότητας - τιμής. To Quantico είναι ένα project που ξεκίνησε το 2009 και είναι η επιτομή του boutique οινοποιείου καθώς οι φιάλες που κάνει ετησίως συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 12.000. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Solicchiata, σε υψόμετρο 600-800 μέτρων και η ηλικία τους είναι 80-100 έτη. Το blend αποτελείται από 90% Nerello Mascalese και 10% Nerello Cappuccio τα οποία ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνουν για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια (barriques και tonneaux).

To αποτέλεσμα είναι ό,τι πιο ζουμερό και φινετσάτο μπορείς να φανταστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

H ανοιχτόχρωμη όψη του δε σε προετοιμάζει με τίποτα για αυτό που σε περιμένει. Ζουμερό, νόστιμο, φρουτώδες και αλμυρό, με κοφτερή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Μοιάζει κάπως σα να γεύεσαι κεράσια που έχεις πλύνει στην Cefalu*, ένα καλοκαιρινό απόγευμα του Αυγούστου. Απόλαυσέ το ελαφρώς δροσερό.

* διάσημη παραλία της Σικελίας

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Έτνα, Σικελία
Ποικιλία Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Αρώματα γαρδένια, νυχτολούλουδο, κεράσι, φράουλα, βύσσινο, γλυκά μπαχάρια, βρεγμένη πέτρα, μπαρούτι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

QUANTICO ETNA ROSSO 2016 - RAITI EMANUELA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με Vitello tonnato, καρέ αρνιού ή μοσχρίσιο φιλέτο με σάλτσα εστραγκόν.

 

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}