ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Rabah Nero d’Avola 2020 - Musita Winery
Musita Winery

5 + 1 RABAH NERO D’AVOLA 2020 - MUSITA WINERY

  Ιταλία / Sicily
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μαλακό, ανάλαφρο και με ιταλική φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Rabah στα Αραβικά σημαίνει ο κερδισμένος, ο νικητής και σίγουρα με το Rabah του οινοποιείου Musita έτσι θα νιώσεις και εσύ!

Η Σικελία έχει ηφαιστιογενές έδαφος, θαλασσινά αεράκια και αρκετή ηλιοφάνεια, γεγονός που αποτυπώνεται και στα κρασιά της. Το οινοποιείο Musita είναι ένα όμορφο, οικογενειακό οινοποιείο στο Σαλέμι της Σικελίας που δημιουργεί κρασιά με ιταλικό ταπεραμέντο. Το Rabah είναι 100% Nero dAvola, μια ποικιλία ραγδαία ανερχόμενη, που μοσχοβολάει κεράσι. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές για να διατηρήσει ατόφιο τον εκρηκτικό αρωματικό του χαρακτήρα. 

Δρόσισέ το λίγο και απόλαυσε το δίπλα σε καλοκαιρινές μακαρονάδες και πλατό τυριών. 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο κατακλύζουν τη μύτη. Διακριτικές νύξεις καραμέλας γάλακτος συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και διακριτική οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα και νότες βουτύρου και καραμέλας γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Nero d'Avola
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, βούτυρο, καραμέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

5 + 1 RABAH NERO D’AVOLA 2020 - MUSITA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μια pasta arrabiata, pizza με prosciutto ή με ένα γιουβέτσι κοτόπουλο.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}