ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
39k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Ραψάνη 2017 - Οινοποιείο Ντούγκος
€12,20
10.40
€10,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

17/20pts από την Jancis Robinson!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ένα από τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τη Ραψάνη είναι αυτό του Θάνου Ντούγκου. Ο πρόεδρος της ένωσης Μικρών Οινοποιών Ελλάδας, έχει δουλέψει με τον αμπελώνα της Ραψάνης και τις ποικιλίες του όσο λίγοι και αυτό φαίνεται σε κάθε γουλιά της Ραψάνης του.

To οινοποιείο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην μαγική κοιλάδα των Τεμπών. Ο Θάνος και η αδερφή του Λουίζα, ασχολούνται εδώ και χρόνια με τη βιολογική καλλιέργεια και έχοντας δικό τους φυτώριο έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για το αμπέλι. Η Ραψάνη είναι ίσως η πιο κλασσική ετικέτα του κτήματος και η χρονιά του 2017 είναι ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα μιας και έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία (17/20) από την Jancis Robinson! Το κλασσικό χαρμάνι Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό παλαιώνει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες και άλλους 12 στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι κομψό, φρουτώδες και παράλληλα πιο βελούδινο από ένα κλασικό Ξινόμαυρο.

Η Ραψάνη του Ντούγκου είναι ένα απολαυστικό κόκκινο κρασί για όλα τα ντομετένια πιάτα που μπορείς να φανταστείς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα φράουλας, κερασιού, κράνου, βανίλιας, κέδρου, κανέλας, τσαγιού, καπνού και βοτάνων. Έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, κράνο, βανίλια, κέδρος, κανέλα, τσάι, καπνός, βοτάνα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΑΨΑΝΗ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ιμάμ μπαιλντί, μουσακά, αρνάκι γιουβέτσι ή με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ