ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ραψάνη Old Vines 2017 - Οινοποιείο Ντούγκος
Οινοποιείο Ντούγκος

ΡΑΨΑΝΗ OLD VINES 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Ραψάνη
€21,20
€18,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Συγκλονιστική Συμπύκνωση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Θάνος Ντούγκος, ο maître της Ραψάνης, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την Ραψάνη Old Vines!

Πρόκειται για μια Ραψάνη από αμπέλια ηλικίας 60 ετών και πάνω, με συγκλονιστική συμπύκνωση και καθαρότητα φρούτου.
Ο Θάνος Ντούγκος και η αδερφή του Λουίζα, μεγάλωσαν μέσα στα αμπέλια, στο οικογενειακό φυτώριο. Ήταν σχεδόν βέβαιο, τι δρόμο θα ακολουθήσουν. Από το 1991 έχουν μπει στο δρόμο του κρασιού, δημιουργώντας κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Ραψάνη Old Vines είναι μια premium εκδοχή της Ραψάνης, από παλιά κλήματα, με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και πολύ αυστηρή διαλογή φρούτου. Το κλασικό χαρμάνι, Ξινόμαυρο-Κρασάτο-Σταυρωτό, ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 18 μήνες. Ο συνδυασμός διαφορετικών βαρελιών χαρίζει πολυπλοκότητα και υπογραμμίζει τέλεια το πλούσιο, κόκκινο φρούτο.

Η Ραψάνη Old Vines του Οινοποιείου Ντούγκος είναι ένα πληθωρικό κόκκινο κρασί που ζητά κλασικές, ελληνικές γεύσεις και καλή παρέα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, κερασιού, μαρμελάδας φραμπουάζ και βύσσινου, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, καρύδας, κανέλας, λουλουδιών και βοτάνων. Βελούδινο στόμα, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, μαρμελάδα φραμπουάζ, βύσσινο, βανίλια, καρύδα, κανέλα, λουλούδια, βοτάνα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΑΨΑΝΗ OLD VINES 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ιμάμ μπαιλντί, μουσακά, αρνάκι γιουβέτσι ή με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}