ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ραψάνη Terra Petra 2017 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΡΑΨΑΝΗ TERRA PETRA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Ραψάνη
€18,90
€16,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η Μεγάλη Ραψάνη, σε Μια Συλλεκτικής Αξίας Χρονιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ό,τι φέρει στην ετικέτα του το όνομα του Απόστολου Θυμιόπουλου είναι εγγυημένα αριστούργημα, έτσι είναι και η Ραψάνη Terra Petra 2017. O αγαπημένος μας rock star του Ξινόμαυρου έχει ξεφύγει από τα όρια της Νάουσας και είναι αποφασισμένος να μας συστήσει όλες τις διαφορετικές εκφράσεις της αγαπημένης του ποικιλίας.

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος είναι αυτός που άλλαξε τα δεδομένα μιας από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, της Νάουσας, καθιερώνοντας κρασιά με πολύ φρούτο και μεταξένιες τανίνες. Κάθε κρασί του είναι αποκάλυψη και εξαντλείται πριν καν κυκλοφορήσει. Ο λόγος; Τα κρασιά του είναι κομψά, πραγματικά πεντανόστιμα και μπορείς να τα απολαύσεις τώρα χωρίς να χρειάζεσαι αιματηρές, βοδινές σπαλομπριζόλες για να καλμάρεις τις τανίνες.

Η Ραψάνη είναι μια ζώνη που σίγουρα έχει πολλά να πει μιας και κάνει τα πιο φρουτώδη και μαλακά Ξινόμαυρα. Αυτό σε συνδυασμό με το χέρι του Θυμιόπουλου σε διαβεβαιώνουν για το τέλειο αποτέλεσμα. Ο Απόστολος διάλεξε ένα από τα ψηλότερα αμπελοτόπια της ζώνης, με ηλικία αμπελιών από 15 μέχρι 50 ετών. Τα αμπέλια δεν ποτίζονται και τα παλαιότερα έχουν κυπελλοειδή διαμόρφωση. Ο συνδυασμός των παραπάνω εξασφαλίζει την υψηλή συμπύκνωση και έκφραση φρούτου, ή αλλιώς την καλύτερη βάση για τη δημιουργία ενός πραγματικά μεγάλου κρασιού. Ο τρύγος έγινε τον πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, όταν τα σταφύλια είχαν ωριμάσει τέλεια. Ο πολύτιμος σταφυλοχυμός, με αναλογία 50% Ξινόμαυρο, 35% Κρασάτο και 15% Σταυρωτό, αφέθηκε να ζυμώσει αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, όπου και παρέμεινε για περίπου 14 μήνες.

Με τα μάτια κλειστά, δοκιμάζοντας τη Ραψάνη Terra Petra 2017 αναγνωρίζεις τη φινέτσα και την «υπογραφή» που βάζει ο Θυμιόπουλος σε όλα του τα κρασιά!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης που σε κατακλύζει εξαρχής με αρώματα μαρμελάδας φράουλας, κόκκινου κερασιού και chutney ντομάτας. Η όμορφη ανθική του διάσταση κυριαρχεί σταδιακά με τη μορφή νυχτολούλουδου. Νύξεις μαντζουράνας, κανέλας, βανίλιας, κέδρου και καπνού ολοκληρώνουν το πολυσύνθετο και με διάρκεια αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου με υψηλή οξύτητα πού ισορροπεί απόλυτα με τις μέτριες, καλοδουλεμένες τανίνες. Αγριοκέρασο, φράουλα, τομάτα και βύσσινο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και ακολουθούνται από κακάο,  βανίλια, δρυ αλλά και δροσιστικές νότες πράσινου τσαγιού.

Η επίγευση είναι αρκετά μακρά και πολύ πολύ νόστιμη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Σταυρωτό, Κρασάτο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, chutney ντομάτας, νυχτολούλουδο, μαντζουράνα, κανέλα, βανίλια, κέδρος, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΑΨΑΝΗ TERRA PETRA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}