Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ραψάνη Terra Petra 2015 - Απόστολος Θυμιόπουλος
93
Αμπελώνες Θυμιόπουλου

ΡΑΨΑΝΗ TERRA PETRA 2015 - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Ραψάνη
17.30
€17,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο ροκ σταρ του κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Μόλις κυκλοφόρησε... και εξαντλήθηκε

Αν ο Απόστολος Θυμιόπουλος ήταν μουσικός, θα ήταν ο απόλυτος πολυπράγμων ροκστάρ. Αυτός που θα άφηνε το σημάδι του σε διαφορετικά είδη μουσικής και οι συναυλίες του ανά τον κόσμο θα ήταν sold out πριν καλά - καλά κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια. Προς το παρόν, είναι αυτός που άλλαξε τα δεδομένα μιας από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, της Νάουσας, καθιερώνοντας κρασιά με πολύ φρούτο και μεταξωτές τανίνες. Κάθε κρασί του είναι αποκάλυψη και εξαντλείται πριν καν κυκλοφορήσει. Σταδιακά βάζει το χέρι του και σε άλλες περιοχές, αλλάζοντας και εκεί τα δεδομένα όπως τα ξέραμε έως σήμερα.

Φήμες τον ήθελαν να ετοιμάζει κάτι στη Ραψάνη. Και οι τελευταίες φιάλες από τη Ραψάνη 2015 Terra Petra του Απόστολου Θυμιόπουλου μόλις έφτασαν στα χέρια μας. Πολύ περιορισμένης παραγωγής, με τη βάση να παραμένει η ίδια αφού η κύρια ποικιλία της περιοχής είναι και πάλι το Ξινόμαυρο.

Ο Απόστολος διάλεξε ένα από τα ψηλότερα αμπελοτόπια της ζώνης, με ηλικία αμπελιών από 15 μέχρι και 50 ετών. Τα αμπέλια δεν ποτίζονται και τα παλιότερα έχουν κυπελλοειδή διαμόρφωση. Ο συνδυασμός των παραπάνω εξασφαλίζει την υψηλή συμπύκνωση και έκφραση φρούτου, ή αλλιώς την καλύτερη βάση για τη δημιουργία ενός πραγματικά μεγάλου κρασιού. Ο τρύγος έγινε τον πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, όταν τα σταφύλια είχαν ωριμάσει τέλεια. Ο πολύτιμος σταφυλοχυμός, με αναλογία 50% ξινόμαυρο, 35% κρασάτο και 15% σταυρωτό, αφέθηκε να ζυμώσει αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, όπου και παρέμεινε για περίπου 14 μήνες.

Με τα μάτια κλειστά, δοκιμάζοντας τη Ραψάνη 2015 Terra Petra αναγνωρίζεις τη φινέτσα και την «υπογραφή» που βάζει ο Θυμιόπουλος σε όλα του τα κρασιά. Υψηλή αρωματική ένταση, φρούτα και λουλούδια με μια υπόνοια ζωικών νύξεων, σε απόλυτη ισορροπία που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη.

Ελάχιστης παραγωγής, αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες που κυκλοφορούν. Και έχουν δρόμο μπροστά τους…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης που σε κατακλύζει εξαρχής με αρώματα μαρμελάδας φράουλας, κόκκινου κερασιού και chutney ντομάτας. Η όμορφη ανθική του διάσταση κυριαρχεί σταδιακά με τη μορφή νυχτολούλουδου. Νύξεις μαντζουράνας, κανέλας, βανίλιας, κέδρου και καπνού ολοκληρώνουν το πολυσύνθετο και με διάρκεια αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου με υψηλή οξύτητα πού ισορροπεί απόλυτα με τις μέτριες, καλοδουλεμένες τανίνες. Αγριοκέρασο, φράουλα, τομάτα και βύσσινο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και ακολουθούνται από κακάο,  βανίλια, δρυ αλλά και δροσιστικές νότες πράσινου τσαγιού.

Η επίγευση είναι αρκετά μακρά και πολύ πολύ νόστιμη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Σταυρωτό, Κρασάτο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, chutney ντομάτας, νυχτολούλουδο, μαντζουράνα, κανέλα, βανίλια, κέδρος, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΑΨΑΝΗ TERRA PETRA 2015 - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα 

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}