To Field Blend Red 2022 από Bendito Destino είναι ένα φίνο και ζουμερό κόκκινο κρασί, δια χειρός Terry Κανδύλη και από γηραιά αμπέλια στην Ribera del Duero. Μπερδεύτηκες; Βάλε μια φιάλη στο καλάθι σου για να προλάβεις γιατί οι φιάλες είναι ελάχιστες και διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις για τη κρασάρα μιλάμε.
Στην καρδιά της Ribera del Duero, εκεί όπου τα παλιά αμπέλια παλεύουν με τον χρόνο και το ξηρό, ζεστό κλίμα, γεννήθηκε το Bendito Destino που μεταφράζεται ως «Ευλογημένη Μοίρα» . Πως; Το 2020, ο βραβευμένος sommelier Terry Kandylis (που είναι μεν από τη Χαλκίδα αλλά ζει και εργάζεται στο Λονδίνο), καθ’ οδόν για τα Κανάρια Νησιά, έκανε μια στάση που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Στο χωριό Canalejas de Peñafiel, ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα αμπέλια ηλικίας άνω των 100 ετών, σε υψόμετρο 925 μέτρων, είδε την ευκαιρία να κάνει όχι μόνο το δικό του κρασί (εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές που είχε μελετήσει από οινοποιούς που θαυμάζει) αλλά και να τιμήσει αυτά τα ηλικιωμένα αμπελάκια. Με τη βοήθεια του Secundino, του γηραιότερου αμπελουργού του χωριού, άρχισε να φττιάχνει ένα μωσαϊκό από παλιούς αμπελώνες – ζωντανά απομεινάρια της ισπανικής οινικής κληρονομιάς.
Το Field Blend Red από Bendito Destino είναι η ψυχή αυτού του project. Δημιουργείται από έως και επτά γηγενείς ποικιλίες, όπως Tempranillo, Garnacha, Bobal, αλλά και λευκές ποικιλίες όπως Albillo, Pirulés και Alarije, οι οποίες μαζεύονται με το χέρι και οινοποιούνται μαζί, όπως γινόταν παλιά. Κάθε αμπελοτόπι οινοποιείται ξεχωριστά, με γηγενείς ζύμες, σε ανοιχτές δεξαμενές και μερική χρήση ολόκληρων τσαμπιών (20–30%), ώστε να υπογραμμιστεί τόσο το φρούτο όσο και το terroir. Το κρασί ωριμάζει για αρκετούς μήνες τόσο σε μεγάλα δρύινα βαρέλια François Frères και Taransaud όσο και σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Με μόλις 3.800 φιάλες παραγωγής, κάθε γουλιά είναι ένα σπάνιο παράθυρο σε έναν κόσμο που κινδυνεύει να χαθεί.