ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Refosco 2010 - Οίνοι Αδάμ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ελάχιστες φιάλες από την εξαιρετική χρονιά του 2010!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέραμε ότι το Refosco - Οίνοι Αδάμ είναι ένα στιβαρό κόκκινο κρασί, με τεράστιο δυναμικό παλαίωσης, ικανό να εξελιχθεί πανέμορφα στο χρόνο. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως όταν έφτασαν στα χέρια μας οι 100 μετρημένες φιάλες της εξαιρετικής χρονιάς του 2010, που το κτήμα φύλαξε στο κελάρι του για να δοκιμάσει την αντοχή του στο χρόνο, κρατήσαμε την αναπνοή μας. Τη στιγμή που το δοκιμάσαμε η αντίδραση ήταν κοινή. Πάθαμε πλάκα!

Η ζόρικη ποικιλία της Βόρειας Ιταλίας έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά. Το Refosco των Οίνων Αδάμ έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και όχι άδικα. Έχει χαρακτήρα και δομή που δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Η μακρά εκχύλιση και οι 18 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια έρχονται και υπογραμμίζουν το πλούσιο μαύρο φρούτο, τη μεστή δομή και τον ανθικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Η χρονιά του 2010 εμφιαλώθηκε και κάποιες λίγες φιάλες αφέθηκαν να ωριμάσουν στο κελάρι του οινοποιείου. Δέκα χρόνια μετά, αποφάσισαν πως τώρα έφτασε η στιγμή να δουν οι φίλοι του, τι μπορεί να κάνει αυτό το κρασί στο πέρασμα του χρόνου. Και η απάντηση είναι μια. Θαύματα!

Η επίγευση κάθε γουλιάς δεν έχει τέλος και οι τανίνες έχουν μαλακώσει από το άγγιγμα του χρόνου αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχωρήσει. Το φρούτο ζουμερό, φρέσκο δίνει τον τόνο και υπόσχεται σίγουρα άλλη μια δεκαετία στο συντηρητή σου.

Το Refosco 2010 Οίνοι Αδάμ είναι ένα κρασί που ζητά παρέα γιατί τα όμορφα πράγματα πρέπει να μοιράζονται!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες και πληθωρικά αρώματα βύσσινου, κερασιού, άγριου βατόμουρου, σύκου και δαμάσκηνου, με πλούσια μπαχαρένια αίσθηση κανέλας, πάπρικας, βανίλιας και κόκκινου πιπεριού. Ζωικές νύξεις δέρματος και μπέικον κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους, ενώ αν δεν είναι ήδη αρκετά πολύπλοκο, πρόσθεσε στα παραπάνω καπνό πούρου, ιώδιο και μελάνι για να ολοκληρωθεί το μοναδικά πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο. Πλούσιο στόμα με γεμάτο σώμα, απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα και ρωμαλέες αλλά ώριμες τανίνες. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Refosco
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, άγριο βατόμουρο, σύκο, δαμάσκηνο, κανέλα, πάπρικα, βανίλια, κόκκινο πιπέρι, δέρμα, καπνός πούρου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

REFOSCO 2010 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και με μουσακά ή μοσχαράκι bourguignon.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}