ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Refosco 2017 - Οίνοι Αδάμ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ΜΕΓΑΛΟ κόκκινο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Άναψε τα κάρβουνα, βγάλε το rib eye, ήρθε αυτό που περίμενες, το Refosco των Οίνων Αδαμ. Και είναι καλύτερο από ποτέ: συμπύκνωση που την κόβεις με το μαχαίρι και εντυπωσιακή πολυπλοκότητα!

Ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που έχουν τολμήσει να καταπιαστούν με την καλλιέργεια και την οινοποίηση της Ιταλικής, με καταγωγή από το Friuli ποικιλίας. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν δοκιμάσει τις ικανότητές τους σε μια μονοποικιλιακή εκδοχή της. Ο Δημήτρης Μαστοργιάννης και ο Νίκος Αστεριάδης, αγαπούν το Refosco και ακόμη περισσότερο αγαπούν αυτό που κάνουν.
Τα αμπέλια τους βρίσκονται στις πλαγιές του Χορτιάτη, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο χωριό Αδάμ. Εκεί, η δροσερή αύρα του βουνού σε συνδυασμό με τις δύο γειτονικές λίμνες της Κορώνειας και της Βόλβης, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την τέλεια ωρίμαση του Refosco. Προσεκτική βιολογική καλλιέργεια, πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 500 κιλά/στρέμμα, συγκομιδή του καρπού με το χέρι και πολύ αυστηρή διαλογή, μόνο των καλύτερων σταφυλιών, για το Refosco, τη ναυαρχίδα του οινοποιείου τους! Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 lt για 14 μήνες ώστε να μαλακώσει και να υπογραμμιστεί ο πικάντικος χαρακτήρας του. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο όπως κάθε ρωμαλέο κόκκινο κρασί που προορίζεται για μακρά παλαίωση. Αν αντέχεις, μπορείς να περιμένεις 8-10 ακόμη χρόνια. Θα γίνεται όλο και καλύτερο... Αν όχι, απόλαυσέ το τώρα συνοδεία εκλεκτών κρεατικών!

Το Refosco των Οίνων Αδάμ είναι μάλλον η κορυφαία εκδοχή της ιταλικής ποικιλίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και σίγουρα η δική μας αγαπημένη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες και πληθωρικά αρώματα βύσσινου, κερασιού, άγριου βατόμουρου, σύκου και δαμάσκηνου, με πλούσια μπαχαρένια αίσθηση κανέλας, πάπρικας, βανίλιας και κόκκινου πιπεριού. Ζωικές νύξεις δέρματος και μπέικον κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους, ενώ αν δεν είναι ήδη αρκετά πολύπλοκο, πρόσθεσε στα παραπάνω καπνό πούρου, ιώδιο και μελάνι για να ολοκληρωθεί το μοναδικά πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο στόμα με γεμάτο σώμα, απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα και ρωμαλέες αλλά ώριμες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Refosco
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, άγριο βατόμουρο, σύκο, βιολέτα, κανέλα, πάπρικα, βανίλια, κόκκινο πιπέρι, δέρμα, μπέικον, καπνός πούρου, ιώδιο, μελάνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

REFOSCO 2017 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και με μουσακά ή μοσχαράκι bourguignon.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}