Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Refosco 2012 - Οίνοι Αδάμ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Τελευταίες φιάλες ενός μεγάλου κόκκινου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Refosco είναι μια δύσκολη, απαιτητική ποικιλία. Αν καταφέρει να φτάσει στα ιδανικά επίπεδα ωρίμανσης, είναι ικανό να δώσει πολύ μεγάλα κρασιά. Αν τρυγηθεί νωρίτερα, απλά καλύτερα να μην δοκιμάσεις. Και για να ωριμάσει σωστά, θέλει χρόνο. Πολύ χρόνο και φροντίδα.

Ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που έχουν τολμήσει να καταπιαστούν με την καλλιέργεια και την οινοποίηση της Ιταλικής, με καταγωγή από το Friuli ποικιλίας. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν δοκιμάσει τις ικανότητές τους σε μια μονοποικιλιακή εκδοχή της.

Στις πλαγιές του Χορτιάτη, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο χωριό Αδάμ, η δροσερή αύρα του βουνού σε συνδυασμό με τις δύο γειτονικές λίμνες της Κορώνειας και της Βόλβης, κάνει τις συνθήκες ιδανικές, εξασφαλίζοντας στο Refosco τον χρόνο που χρειάζεται για να πετύχει τα ιδανικά επίπεδα σακχάρων αλλά και την τέλεια φαινολική ωρίμανση.

Ο Δημήτρης Μαστοργιάννης και ο Νίκος Αστεριάδης, αγαπούν το Refosco και ακόμη περισσότερο αγαπούν αυτό που κάνουν. Και το κάνουν καλά!

Προσεκτική βιολογική καλλιέργεια, πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 500 κιλά/στρέμμα, συγκομιδή του καρπού με το χέρι και πολύ αυστηρή διαλογή μόνο των καλύτερων ραγών για το Refosco 2012, το κρασί καμάρι τους! Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 lt για 14 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο στη φιάλη με το πανέμορφο έργο και σήμα κατατεθέν του οινοποιείου, του γνωστού εικαστικού Ανδρέα Λυμπεράτου.

Με πληθωρική μύτη, εκλεπτυσμένο, φινετσάτο στόμα αλλά με την ένταση και τη συμπύκνωση να περιμένουν στη γωνία, το Refosco 2012 των Οίνων Αδάμ είναι μάλλον η κορυφαία εκδοχή της ιταλικής ποικιλίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ή αν μη τι άλλο η αγαπημένη μας!  

Αν αντέχεις, μπορείς να περιμένεις 8-10 ακόμη χρόνια. Θα γίνεται όλο και καλύτερο... Αν όχι, απόλαυσέ το τώρα. Είναι εξαιρετικό! Και έχε υπόψη σου ότι αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Συμπαγές ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εντυπωσιακά πληθωρική μύτη, γεμάτη βύσσινο, κεράσι, άγριο βατόμουρο, σύκο και βιολέτα, με πλούσια μπαχαρένια αίσθηση κανέλας, πάπρικας, βανίλιας και κόκκινου πιπεριού να ακολουθεί. Ζωικές νύξεις δέρματος και μπέικον κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους, ενώ αν δεν είναι ήδη αρκετά πολύπλοκο, πρόσθεσε στα παραπάνω καπνό πούρου, ιώδιο και μελάνι για να ολοκληρωθεί το μοναδικά πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Μέτριου όγκου στόμα, με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα και όμορφα στρογγυλεμένες, μεσαίας ένταση τανίνες. Σύκο, βύσσινο και δαμάσκηνο βουτηγμένα στην κανέλα κυριαρχούν στο στόμα ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει έντονα πικάντικη και επίμονη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Refosco
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, άγριο βατόμουρο, σύκο, βιολέτα, κανέλα, πάπρικα, βανίλια, κόκκινο πιπέρι, δέρμα, μπέικον, καπνός πούρου, ιώδιο, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

REFOSCO 2012 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και με μουσακά ή μοσχαράκι bourguignon.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}