ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brolio Chianti DOCG 2021 - Ricasoli
Ricasoli

BROLIO CHIANTI DOCG 2021 - RICASOLI

  Ιταλία / Tuscany
€23,10
€20,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

91pts από James Suckling και 90pts από Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Brolio Chianti Classico DOCG είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και καλοδομημένο κόκκινο κρασί, που δύσκολα ξεχνάς. Κάθε χρονιά που κυκλοφορεί, σαφώς και μπαίνει στο μάτι των μεγάλων κριτικών οίνου, με αυτή του 2021 να έχει πάρει 91pts από James Suckling και 90pts από Wine Advocate! Μείνε ήσυχος έχουμε εξασφαλίσει για εσένα μερικές φιάλες.

 

Ο βαρόνος Bettino Ricasoli, γνωστός και ως Iron Baron ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση της συνταγής του Chianti, το 1872. Αυτό αποτέλεσε τη βάση της αναγέννησης του Chianti. Δεν είναι τυχαίο που το Brolio, το κάστρο της οικογένειας (και οινοποιείο) θεωρείται το έμβλημα ολόκληρης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει το οινοποιείο ο Francesco Ricasoli, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει την μοντέρνα τεχνογνωσία μαζί με την οινική κληρονομιά των προγόνων του. Τα κρασιά του είναι κορυφαία, σε κάθε εύρος τιμής.

Το Brolio Chianti Classico DOCG τη χρονιά του 2021, παρασκευάστηκε κυρίως από σταφύλια Sangiovese 95%, από τους 5 πιο αντιπροσωπευτικούς αμπελώνες του Brolio. Το μικρό ποσοστό της παραδοσιακής ποικιλίας Colorino 5%, έδωσε βαθύ χρώμα και πλούσια δομή. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετά από 14 περίπου ημέρες skin contact, ενώ στη συνέχεια παλαίωσε για 9 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια δεύτερης και τρίτης χρήσης, με αποτέλεσμα μια κομψή πολυπλοκότητα, που δεν έχασε ποτέ το φρουτώδη και φρέσκο χαρακτήρα της.

Δοκίμασε το τώρα αλλά και σε μια 5ετία θα είναι μαγικό.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Πλούσια αρώματα από κόκκινο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, γαρύφαλλο, και κανέλα, πλαισιώνονται από φυτικές νότες πράσινου τσαγιού και βανίλιας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, μπλέκονται με νότες ευκάλυπτου, μπαχαρικών, βανίλιας και σοκολάτας.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Chianti Classico, Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese, Colorino
Αρώματα κόκκινο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, γαρύφαλλο, κανέλα, φυτικές νότες, πράσινο τσάι, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BROLIO CHIANTI DOCG 2021 - RICASOLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ζυμαρικά με μοσχαράκι ραγού, τάρτα τομάτας με κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρι και πιάτα μελιτζάνας με κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}