ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Casalferro Merlot 2019 - Ricasoli
Ricasoli

CASALFERRO MERLOT 2019 - RICASOLI

  Ιταλία / Tuscany
€81,90
€71,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

98pts απο James Suckling, 95pts απο Decanter, 94pts απο Robert Parker και The Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Casalferro Merlot Toscana IGT 2019, θα το λατρέψεις για τον πολύ έντονο αρωματικό του χαρακτήρα και το πλούσιο φρέσκο φρούτο του. Να ξέρεις πως η συγκεκριμένη χρονιά έχει μπει στο μάτι πολλών σπουδαίων κριτικών οίνου, που το περιγράφουν με περγαμηνές και το αποθεώνουν! 98pts απο James Suckling, 95pts απο Decanter, 94pts απο Robert Parker και The Wine Advocate. Τί άλλο να πούμε τώρα εμείς;

Το εμβληματικό οινοποιείο Ricasoli, αποτέλεσε σταθμό στη διαμόρφωση του στυλ των κρασιών της περιοχής του Chianti. Ο βαρόνος Bettino Ricasoli, γνωστός και ως Iron Baron ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση αυτής της συνταγής, το 1872, ενώ το οινοποιείο παράγει κρασιά από το 1141. Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει το οινοποιείο ο Francesco Ricasoli, ο οποίος συνδυάζει τη μοντέρνα τεχνογνωσία, με την οινική κληρονομιά των προγόνων του, δημιουργώντας εμβληματικά κρασιά.

Το Το Casalferro Merlot Toscana IGT 2019 αποτελείται από 100% Merlot που προέρχονται από τους αμπελώνες του κτήματος Ricasoli. Το κρασί παράγεται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, επιτρέποντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταφυλιού Merlot να λάμψουν. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με 18 επαφής με τα στέμφυλα, ενώ στη συνέχεια έμεινε 21 μήνες σε δρύινα βαρέλια, 30% νέων και 70% δεύτερης και τρίτης χρήσης.  

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ κόκκινο. Έντονα αρωματικό, με πυκνά αρώματα μαύρου μούρου, γλυκόριζας και μπαχαριών.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με ζωηρή οξύτητα και βελούδινες τανίνες, που δημιουργούν ισορροπία. Η επίγευση είναι μακρά και απολαυστική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Chianti, Τοσκάνη
Ποικιλία Merlot
Αρώματα μούρο, γλυκόριζα, μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 21 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CASALFERRO MERLOT 2019 - RICASOLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσια παϊδάκια με μελιτζάνα και τομάτα, μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες ή μια bistecca alla fiorentina.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}