ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Edición Limitada 2016 - Hacienda Lopez de Haro
Hacienda Lopez de Haro

RIOJA EDICIÓN LIMITADA 2016 - HACIENDA LOPEZ DE HARO

  Ισπανία / Rioja
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Καταπληκτική Rioja, έτοιμη να μπει στη καρδιά σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Rioja Edicion Limitada το οινοποιείο Lopez de Haro, είναι ένα εντυπωσιακό κρασί που καθρεφτίζει την ιστορία της Rioja καθώς προέρχεται από την περιοχή της Rioja Alta με τα γηραιότερα κλήματα Tempranillo

Το οινοποιείο Lopez de Haro βρίσκεται στην περιοχή San Vicente de la Sonsierra η οποία εκτός του ότι φημίζεται για τα καλύτερα και παλαιότερα κλήματα Tempranillo της Rioja Alta, έχει και κάποια από τα αρχαιότερα πατητήρια της Rioja με ιστορία 2000 ετών. Τα εδάφη της περιοχής κουβαλούν ένα κομμάτι της ιστορίας του Ισπανικού κρασιού και αυτό είναι κάτι που γεύεσαι σε κάθε γουλιά της Rioja Edicion Limitada!

O Raul Acha και η ομάδα του αναζητούσαν τα καλύτερα αμπέλια Tempranillo στο San Vicente de la Sonsierra και τα βρήκαν. Στον πολύτιμο χυμό του Tempranillo, προστέθηκε ένα 10% Mazuelo (Carignan) και μαζί παλαίωσαν σε γαλλικά και ούγγρικα βαρέλια 225 λίτρων, νέα αλλά και παλιά. Μετά από 14 μήνες το κρασί εμφιαλώθηκε και αφέθηκε να παλαιώσει στη φιάλη.

Πολύπλοκο, φρέσκο και ζουμερό, είναι πανέτοιμο να σε εντυπωσιάσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ, σαγηνευτικό ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες, καθότι νέο ακόμα.

Εντυπωσιακά αρώματα μούρου, βύσσινου, κερασιού μπλέκονται με πικάντικες νότες καπνού, βανίλιας, γλυκόριζας και πιπεριού.

Έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και καλοδουλεμένες τανίνες. Απολαυστική σοκολατένια επίγευση που διαρκεί.

 

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Mazuelo
Αρώματα μούρο, βύσσινο, κεράσι, καπνός, βανίλια, γλυκόριζα, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA EDICIÓN LIMITADA 2016 - HACIENDA LOPEZ DE HARO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαρίσιο burger και σάλτσα BBQ ή με ένα σπετσοφάι.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}