ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Imperial Gran Reserva 2017 - Cvne
Cune (CVNE)

RIOJA IMPERIAL GRAN RESERVA 2017 - CVNE

  Ισπανία / Rioja
€80,50
€70,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Spanish Icon του Decanter με 96 βαθμούς και 97 από Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Imperial Gran Reserva Rioja 2017 της ιστορικής οινοποιίας CVNE (Compañía Vinícola del Norte de España) αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά κρασιά της Rioja και παράγεται αποκλειστικά σε εξαιρετικές χρονιές. H χρονιά του 2017 έχει αποσπάσει τόσες εξαιρετικές διακρίσεις που θα χάσεις το μέτρημα.

Έχουμε και λέμε: 97pts από τον James Suckling, 96 από το Decanter (μάλιστα το είχε πρώτο πρώτο και στο άρθρο Spanich Icons), 95 από Tim Atkin MW και 94 από το Wine Advocate του Robert Parker. Αυτές οι βαθμολογίες επιβεβαιώνουν τη θέση του όχι μόνο σαν ένα από τα κορυφαία κρασιά της Ισπανίας αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα. 

Το κρασί προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες της CVNE στην περιοχή Rioja Alta, σε υψόμετρο 550–650 μέτρων. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς άρδευση, και τα εδάφη είναι φτωχά, με αργιλώδη υφή και πέτρα, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας. Το μικροκλίμα της περιοχής, με επιρροές τόσο από τον Ατλαντικό όσο και από την ενδοχώρα, συμβάλλει στην αργή και ισορροπημένη ωρίμαση των σταφυλιών. 

Το χαρμάνι αποτελείται από 85% Tempranillo, 10% Graciano και 5% Mazuelo (Carignan). Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μικρές δρύινες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και έπειτα το κρασί παλαιώνει για 24 μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για τουλάχιστον 36 μήνες στη φιάλη, στα ιστορικά κελάρια της CVNE. Το Imperial Gran Reserva Rioga 2017 Cvne είναι ένα κρασί που συνδυάζει την παράδοση με την μοντέρνα  τεχνογνωσία, προσφέροντας ένα κρασί αξεπέραστης ποιότητας και ζηλευτής πολυπλοκότητας. 

Το Imperial Gran Reserva Rioja 2017 Cvne δεν είναι απλώς ένα κρασί. Είναι μια εμπειρία που εξελίσσεται στο χρόνο, ένα κόσμημα της ισπανικής οινοποιίας που αξίζει να έχει θέση σε κάθε σοβαρή συλλογή. 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη ξεδιπλώνει ένα σύνθετο και εκλεπτυσμένο αρωματικό προφίλ, με νότες από μαύρα φρούτα, ώριμα κεράσια, μαρμελάδα σμέουρο, κέδρο, γλυκά μπαχαρικά, βότανα, σοκολάτα γάλακτος και γλυκό καπνό.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα, βελούδινες ταννίνες και πυκνό μαύρο φρούτο που ντύνεται με βανίλια, κακάο, καρύδα και κόκκους καφέ. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Mazuelo, Graciano
Αρώματα μαύρα φρούτα, ώριμα κεράσια, μαρμελάδα σμέουρο, κέδρος, γλυκά μπαχαρικά, βότανα, σοκολάτα γάλακτος, γλυκός καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°- 18°C
Παλαίωση 12+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA IMPERIAL GRAN RESERVA 2017 - CVNE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ψητά κόκκινα κρέατα, πιάτα με μανιτάρια ή τρούφα, πικάντικες σάλτσες και παλαιωμένα τυριά όπως Manchego ή Comté.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}