ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rippon Mature Vine Pinot Noir 2017 - Rippon
Rippon

RIPPON MATURE VINE PINOT NOIR 2017 - RIPPON

  Νέα Ζηλανδία
€73,70
€63,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα ωραιότερα Pinot Noir του πλανήτη με 99pts!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rippon Mature Vine Pinot Noir 2017 είναι σύμφωνα με τον James Suckling ένα από τα ωραιότερα Pinot του πλανήτη γι’ αυτό άλλωστε και του έδωσε 99 ολόκληρους βαθμούς! Αν δε σου αρκεί αυτό, το επόμενο βήμα είναι απλά να το δοκιμάσεις και να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί!

Το οινοποιείο Rippon του Nick Mills βρίσκεται στο Central Otago της Νέας Ζηλανδίας. Ο Nick είναι η τέταρτη γενιά της οικογένειας, που ασχολείται με τα οικογενειακά αμπέλια και μάλιστα έχει θητεύσει στο Romanne-Conti (τα πιο επικά Pinots του γαλαξία). Πλέον έχει αρχίσει και εφαρμόζει στα αμπέλια του τη βιοδυναμική καλλιέργεια. Από την άλλη μεριά, το οινοποιείο Rippon είναι ένα από τα σπουδαιότερα της περιοχής, με τα κρασιά του κάθε χρόνο να σκαρφαλώνουν πολύ ψηλά στο βαθμολογικό. To Rippon Pinot Noir είναι ένα από αυτά και προέρχεται από παλιά κλήματα φυτεμένα σε ένα μικρό κομμάτι γης γύρω από τη λίμνη Wanaka. Ο Nick υποστηρίζει πως κάθε χρόνο το κρασί αυτό εκφράζει μοναδικά τόσο το terroir όσο και τις ιδιαιτερότητες της κάθε χρονιάς και το 2017 είναι μια κορυφαία χρονιά! O James Suckling έχει γράψει χαρακτηριστικά «To στόμα είναι πολύ συμπυκνωμένο, πυκνό και κομψά γεμάτο, που φέρει πυκνά αρώματα βατόμουρου και μαύρου κερασιού. Πραγματικά πυκνό, πλήρως ώριμο και λαχταριστά έντονο Pinot Noir.»

Ελάχιστες φιάλες, σπεύσε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Rippon Mature Vine Pinot Noir 2017 έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα μαύρου κερασιού, μαρμελάδας σμέουρου, βύσσινου, μούρου, βανίλιας, τσαγιού, βιολέτας και πιπεριού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και πλούσιες αλλά μεταξένιες τανίνες. Μούρα, κεράσια, βύσσινο και σμέουρα αναμειγνύονται με διακριτικές νότες μπαχαρικών, γραφίτη και τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Lake Wanaka, Central Otago, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα μαύρο κεράσι, μαρμελάδα σμέουρο, βύσσινο, μούρο, βανίλια, βιολέτα, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIPPON MATURE VINE PINOT NOIR 2017 - RIPPON

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, παπαρδέλες με κρέμα πεκορίνο και τρούφα, γιουβέτσι με άγρια μανιτάρια

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}