Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρίζωμα Oak Ερυθρό 2017 - Οινοποιείο Πρίφτη
Οινοποιείο Πρίφτη

ΡΙΖΩΜΑ OAK ΕΡΥΘΡΟ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

  Ελλάδα / Αττική
€9,60
8.20
€8,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ίσα που το προλάβαμε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θυμάσαι το Ρίζωμα του Οινοποιείου Πρίφτη που εξαντλήθηκε σε ελάχιστες ώρες; Ακόμα μας ζητάτε αν μπορούμε να βρούμε μερικές ακόμη φιάλες. ΌΧΙ! ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! Πάρ’ το απόφαση.

Κοίτα όμως τι έφτασε σήμερα στα χέρια μας! Το νέο Ρίζωμα Oak 2017 του Οινοποιείου Πρίφτη!

Και πάλι εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να έχεις στο μυαλό σου για τη σχέση ποιότητας - τιμής, είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο. Και καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα θα εξαντληθεί πάλι.

Το Merlot καλλιεργείται στον οικογενειακό αμπελώνα στην Κερατέα. Το Αγιωργίτικο ήρθε από τον Ασπρόκαμπο Νεμέας όπου καλλιεργήθηκε σε υψόμετρο 800μ. Η ζύμωση των δύο ποικιλιών έγινε ανεξάρτητα με χρήση άγριων γηγενών ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και παρέμειναν για 2 μήνες. Στη συνέχεια το χαρμάνι, ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εκεί έδεσαν αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα, χωρίς να επισκιάσουν το ζουμερό φρούτο. Το χαρμάνι εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ακολλάριστο, χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση σε ελάχιστες, όπως πάντα, φιάλες.

Το Ρίζωμα OAK 2017 του Οινοποιείου Πρίφτη ήρθε για να αποδείξει ότι ακόμη και οι σπάνιες απολαύσεις δεν χρειάζεται να κοστίζουν πολύ. Μπορείς να το κρατήσεις για 2-3 χρόνια, αλλά βάζουμε στοίχημα ότι τελικά δεν θα το κάνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Οι δυο ποικιλίες δένουν τέλεια και η μια συμπληρώνει την άλλη. Κεράσι, μούρο και σοκολάτα το Merlot, βύσσινο, δαμάσκηνο και γλυκά μπαχάρια το Αγιωργίτικο!

Η τραγανή οξύτητα και οι βελούδινες τανίνες βρίκονται σε τέλεια ισορροπία και το κάνουν απλά ακαταμάχητο!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Merlot, Αγιωργίτικο
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, κεράσι, μαύρο πιπέρι, δέρμα, δρυς, λουλούδια, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΙΖΩΜΑ OAK ΕΡΥΘΡΟ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μοσχαράκι bourguignon ή ψητά κρεατικά.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}