Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρίζωμα Oak Ερυθρό 2016 - Οινοποιείο Πρίφτη
91
Οινοποιείο Πρίφτη

ΡΙΖΩΜΑ OAK ΕΡΥΘΡΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

  Ελλάδα / Αττική
7.80
€7,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ίσα που το προλάβαμε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Σπάνιο, υπέροχο και σε απίστευτη τιμή!

Θυμάσαι πρόπερσι το Ρίζωμα του Οινοποιείου Πρίφτη που εξαντλήθηκε σε ελάχιστες ώρες; Ακόμα μας ζητάτε αν μπορούμε να βρούμε μερικές ακόμη φιάλες. ΌΧΙ! ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! Πάρ’ το απόφαση.

Κοίτα όμως τι έφτασε σήμερα στα χέρια μας! Το νέο Ρίζωμα Oak 2016 του Οινοποιείου Πρίφτη!

Και πάλι εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να έχεις στο μυαλό σου για τη σχέση ποιότητας - τιμής, είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο. Και καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα θα εξαντληθεί πάλι.

Πέρυσι το πήραμε χαμπάρι στο τελείωμα. Φέτος προλάβαμε τις τελευταίες 200 φιάλες από τις 600 στις οποίες τελικά εμφιαλώθηκε. Και να ξέρεις ότι μόλις μαθεύτηκε στο γραφείο, ήδη αρκετές «καβατζώθηκαν» μεταξύ μας…

Το Merlot καλλιεργείται στον οικογενειακό αμπελώνα στην Κερατέα. Το Αγιωργίτικο ήρθε από τον Ασπρόκαμπο Νεμέας όπου καλλιεργήθηκε σε υψόμετρο 800μ. Η ζύμωση των δύο ποικιλιών έγινε ανεξάρτητα με χρήση άγριων γηγενών ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και παρέμειναν για 2 μήνες. Στη συνέχεια το χαρμάνι, ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 3ης χρήσης. Εκεί έδεσαν αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα, χωρίς να επισκιάσουν το ζουμερό φρούτο. Το χαρμάνι εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ακολλάριστο, χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση σε 600 μόνο, φιάλες.

Το Ρίζωμα OAK 2016 του Οινοποιείου Πρίφτη ήρθε για να αποδείξει ότι ακόμη και οι σπάνιες απολαύσεις δεν χρειάζεται να κοστίζουν πολύ. Μπορείς να το κρατήσεις για 2-3 χρόνια. Βάζεις στοίχημα ότι τελικά δεν θα το κάνεις;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί στο ποτήρι.

Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης, με νότες αποξηραμένου δαμάσκηνου, βύσσινου, ώριμου κερασιού, μαύρου πιπεριού, δέρματος και δρυός. Νύξεις λουλουδιών και κακάο συμπληρώνουν το φίνο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα και μέτριες αλλά μαλακές τανίνες. Αρώματα φράουλας, βύσσινου, κερασιού, βατόμουρου, σοκολάτας αλλά και πικάντικες νύξεις πιπεριού, κανέλας και κέδρου συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο. Απολαυστικήμπαχαρένιαεπίγευσηπουδιαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Merlot, Αγιωργίτικο
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, κεράσι, μαύρο πιπέρι, δέρμα, δρυς, λουλούδια, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΙΖΩΜΑ OAK ΕΡΥΘΡΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μοσχαράκι bourguignon ή ψητά κρεατικά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}