ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Romitoro 2018 - Castello Romitorio
Castello Romitorio

ROMITORO 2018 - CASTELLO ROMITORIO

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ετοιμάσου για μια τεράστια έκπληξη! 93+ pts από Robert Parker και 93 pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Romitoro 2018 Castello Romitorio είναι ένα πρωτότυπο χαρμάνι από Syrah και Petit Verdot, στη λογική των Super Tuscans, με ακόμα πιο σούπερ τιμή. Αν νομίζεις πως μιλάμε για ένα απλό και καθημερινό κρασί, που δεν συγκρίνεται με τα Sangiovese της περιοχής, ετοιμάσου για την έκπληξη της ζωής σου! Με 93+ pts από Robert Parker, 93 pts από James Suckling και με συμπύκνωση που εντυπωσιάζει, το Romitoro θα γίνει το αγαπημένο σου Ιταλικό κρασί!

Το κουκλίστικο οινοποιείο του καλλιτέχνη Sandro Chia, στην καρδιά του Montalcino κάνει πραγματικά εντυπωσιακά κρασιά που έχουν μπει στο ραντάρ όλων των γνωστών οινοκριτικών του κόσμου! Εκτός από το Sangiovese, το βασιλιά της περιοχής, ο Sandro έχει επιλέξει να ασχοληθεί και με άλλες ποικιλίες, κυρίως Γαλλικές. Τα Super Tuscans, που βασίζονται σε γαλλικές ποικιλίες, έχουν καθιερωθεί σαν κάποια από τα καλύτερα κρασιά της Τοσκάνης.

Το Romitoro 2018 Castello Romitorio είναι ένα από αυτά! Το blend αποτελείται από Syrah και Petit Verdot, που μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό! Ζουμερό, ώριμο μαύρο φρούτο, γλυκά μπαχάρια και μωβ λουλούδια θα σε εντυπωσιάσουν από το πρώτο λεπτό.

Πάρε την πιο ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα, βάλε βότανα και πιπέρια, άνοιξε ένα Romitoro 2018 Castello Romitorio και ζήσε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Romitoro 2018 Castello Romitorio έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακή μύτη, γεμάτη από κεράσια, βύσσινα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, μαύρα μούρα, λεβάντα, βανίλια, πράσινο πιπέρι, κέδρο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά ζουμερές τανίνες. Μαρμελάδα βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, μύρτιλο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες βανίλιας, πούρου, πιπεριού, γλυκόριζας, κανέλας και λεβάντας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Syrah, Petit Verdot
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, μύρτιλο, φραγκοστάφυλο, μαύρο μούρο, λεβάντα, βανίλια, πράσινο πιπέρι, κέδρος, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, μαρμελάδα βατόμουρο, δαμάσκηνο, πούρο, γλυκόριζα, κανέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROMITORO 2018 - CASTELLO ROMITORIO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι, αγριογούρουνο κρασάτο με μανιτάρια, σιγοψημένο αρνάκι με βότανα Προβηγκίας και σκόρδο ή ένα ζουμερό burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, bacon και cheddar.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}