ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rossiu di Munte Γινιέτς 2016 - Κατώγι Αβέρωφ
Κατώγι Αβέρωφ

ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ 2016 - ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

  Ελλάδα / Μέτσοβο
€27,30
€23,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μέχρι και οι αρκούδες του έχουν αδυναμία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι γεύση να έχουν αλήθεια τα σταφύλια από τις πρώτες ρίζες Cabernet Sauvignon που φύτευσε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, στο Γινιέτς, το 1959; Η απάντηση έρχεται στα ποτήρια μας μέσα από το κόκκινο του βουνού ή αλλιώς Rossiu di Munte Γινιέτς και στο υποσχόμαστε, είναι απλά ονειρικό.

Το 1959 ο Ευάγγελος Αβέρωφ αποφάσισε να αναφυτεύσει τους εγκαταλελειμμένους αμπελώνες στις πλαγιές της Πίνδου, γύρω από το Μέτσοβο. Για το λόγο αυτό έφερε κλήματα Cabernet Sauvignon από τη Γαλλία και οινοποιούσε το κρασί του στο κατώγι του σπιτιού του, εξ ου και το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. Το οινοποιείο βρίσκεται ακόμα στα χέρια της οικογένειας και συνεχίζει τη λαμπρή του πορεία τόσο και στο εξωτερικό. Το ιστορικό πλέον αμπελοτόπι Γινιέτς βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καταφέρνει και κάνει ένα από τα καλύτερα Cabernet της χώρας. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις συντελούν στη δημιουργία ενός υπερσυμπυκνωμένου χυμού, ο οποίος μετά τη μακρά εκχύλιση, ωριμάζει σε γαλλικά Alliers δρύινα βαρέλια, 300 λίτρων, για περίπου 20 μήνες. Εντυπωσιακό και ρωμαλέο, δεν κρύβει την καταγωγή του, ούτε τη γαλλική αλλά ούτε και την Ηπειρώτικη.

Κάθε χρόνο εμφιαλώνονται ελάχιστες φιάλες μιας και οι τετράποδοι γείτονες, οι αρκούδες, του έχουν αδυναμία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ, αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα και ένα αρωματικό μπουκέτο που ζαλίζει. Μύρτιλο, βύσσινο, κράνο, δαμάσκηνο, κέδρος, καπνός, πούρο, βανίλια, δέρμα, πιπέρι, κανέλα και ευκάλυπτος πλημμυρίζουν το ποτήρι.

Πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό και πληθωρικό κρασί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μέτσοβο
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Μύρτιλο, βύσσινο, κράνο, δαμάσκηνο, κέδρος, καπνός, πούρο, βανίλια, δέρμα, πιπέρι, κανέλα, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ 2016 - ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, κατσικάκι στη γάστρα με λαχανικά, βοδινή σπαλομπριζόλα 

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}