ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosso Del Conte 2015 - Tenuta Regaleali
€68,20
€59,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ιστορικό κόκκινο από τη Σικελία με 94pts από Robert Parker και James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rosso Del Conte 2015 από Tenuta Regaleali, έχει πάρει αδιανόητες βαθμολογίες, που όταν τις βλέπεις ξέρεις πως τα πράγματα σοβαρεύουν. 94pts από Robert Parker και James Suckling, 93pts από Wine Enthusiast και Wine Spectator, είναι νούμερα που όλοι θα ζήλευαν. Πέραν των “αριθμών” όμως το ζουμί έχει ακόμα περισσότερα να πει και θα το καταλάβεις μόνο αν το δοκιμάσεις!

Το Tenuta Regaleali, ιδρύθηκε το 1830 από την οικογένεια Tasca d’Almerita στο Sclafani Bagni, μια περιοχή με πλούσιο οινικό παρελθόν. Η οικογένεια εδώ και 8 γενιές φροντίζει τα 600 εκτάρια γης που διαθέτει, με απόλυτο σεβασμό στον τόπο και τις παραδόσεις, και με σκοπό την ανάδειξη των ντόπιων ποικιλιών και της μοναδικότητας κάθε περιοχής. Ο παλαιότερος αμπελώνας του οινοποιείου Vigna San Lucio, είναι περίπου 70 στρέμματα, και στα 55 από αυτά, το 1959 ο κόμης Giuseppe Tasca d’Almerita φύτεψε τις ποικιλίες Perricone και Nero d'Avola. Έτσι γεννήθηκε το Riserva del Conte, που μάλιστα αποτέλεσε και το πρώτο single vineyard κρασί της Σικελίας. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Rosso Del Conte και μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί σαν ένα κρασί «σημείο αναφοράς» για το σικελικό κρασί.

Το Rosso Del Conte 2015 από Tenuta Regaleali αποτελείται από 52% Nero d'Avola and 48% Perricone. Μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Το τελικό στάδιο είναι η επιπλέον 12μηνη ωρίμασή του μέσα στη φιάλη, πριν βγει στη αγορά, για να δέσουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους και να αρχίσει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται ο πολύπλοκος χαρακτήρας του.

Το Rosso Del Conte 2015 από Tenuta Regaleali, είναι από τα διαμαντάκια που κρατάμε καλά κρυμμένα και τα εμφανίζουμε όταν έρθει η στιγμή να τα απολαύσεις στην καλύτερή τους φάση. Μην αναρωτιέσαι που το ανακαλύψαμε (είναι ένα από τα πολλά που έρχονται!).

Εσύ απλά μην το χάσεις!

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, μύρτιλο, που πλαισιώνονται από νότες καπνού, δέρματος, κανέλας, καρυδιού, αστεροειδή γλυκάνισου, κέδρου, πούρου και κόκκων καφέ.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με πλούσιες αλλά βελούδινες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Καθαρές γεύσεις από ώριμα κεράσια, δαμάσκηνο και βύσσινο με διακριτικές νότες δεντρολίβανου, γλυκόριζας, πιπεριού και κακάο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Nero d'Avola, Perricone
Αρώματα μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, μύρτιλο, νότες καπνού, δέρμα, κανέλα, καρύδι, αστεροειδής γλυκάνισος, κέδρος, πούρο, κόκκοι καφέ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSSO DEL CONTE 2015 - TENUTA REGALEALI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μια tagliata μοσχαριού, οσομπούκο με παπαρδέλες, ή με ώριμα τυριά όπως caciocavallo και παρμεζάνα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}