ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosso di Montalcino 2014 - Stella di Campalto
Stella di Campalto

ROSSO DI MONTALCINO 2014 - STELLA DI CAMPALTO

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα Μεγαλύτερα Ονόματα της Τοσκάνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα Rosso πολύ καλύτερο από πολλά Brunello di Montalcino είπε η Jancis Robinson όταν δοκίμασε για πρώτη φορά το Rosso di Moltalcino της Stella di Campalto, το 2006. Τελειώνοντας μάλιστα την κριτική της, είπε πως η Stella είναι ένα ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι του Montalcino. Από τότε έχουν γράψει πολλοί για εκείνη. Κάποιοι μάλιστα παρομοιάζουν το στυλ των κρασιών της με Vosne-Romanée(!). 

To οινοποιείομετράει χρόνια ιστορίας και είχε πάρει το όνομα του από τον Giuseppe Martelli που το ίδρυσε το 1910 (τότε λέγονταν San Giuseppe Winery). Το 1940 εγκαταλέιφθηκε μέχρι που η γη του ήρθε στα χέρια της οικογένειας Campalto το 1992. Έπειτα από λίγο, η Stella απαφάσισε πως ήθελε να φυτέψει Sangiovese και να δημιουργεί κρασιά με προσωπικότητα και ελάχιστες παρεμβάσεις. Από το 1996 καλλιεργούσαν με τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας ενώ από το 2002 έχουν πιστοποίηση βιοδυναμικής καλλιέργειας. Το Rosso di Montalcino προέρχεται από το αμπελοτόπι Vigna al’ Olivo, σε υψόμετρο 280 μέτρων. Το κρασί ωριμάζει για 19 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (botti) έπειτα για 34 μήνες στη φιάλη. Κάθε κρασί, κάθε χρονιά είναι μια άλλη υπόθεση καθώς δεν ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Το κρασί παλαιώνει όσο χρειάζεται μέχρι να είναι έτοιμο και δεν κυκλοφορεί ούτε μέρα νωρίτερα. 

Το Rosso di Montalcino θεωρείται από πολλούς ένα κρασί κόσμημα που διαφοροποιείται από το στυλ των υπολοίπων Montalcino, καθώς ταλαντούχοι άνθρωποι όπως η Stella σπάνε τα στεγανά και χαράσσουν τη δική τους πορεία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριας έντασης ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι και σαγηνευτικά αρώματα κερασιού, βύσσινου, κράνου, αποξηραμένου τριαντάφυλλου, μοσχοκάρυδου, πιπεριού και μαύρου τσαγιού. Μεταξένια δομή στο στόμα, με μέτριο σώμα, ζουμερές, ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Απλά τέλειο!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, κράνο, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, μαύρο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 19 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ROSSO DI MONTALCINO 2014 - STELLA DI CAMPALTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστό μοσχαράκι, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, μπιφτέκια στα κάρβουνα ή κίτρινα τυριά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}