ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosso di Montepulciano 2021 - Poliziano
Poliziano

ROSSO DI MONTEPULCIANO 2021 - POLIZIANO

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο James Suckling του έδωσε 91pts και το Wine Spectator 90pts!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ζουμερό κόκκινο φρούτο, νεανική φρεσκάδα, δροσιστική οξύτητα, αρώματα φράουλας, κόκκινου κερασιού και μούρων, βελούδινες τανίνες, κομψό φινίρισμα και απολαυστική επίγευση. Αν οι παραπάνω λέξεις σου δημιούργησαν ένα μικρό χτυποκάρδι, να ξέρεις πως μόλις σου περιγράψαμε το Rosso Di Montepulciano DOC - Poliziano, που έφτασε στα χέρια μας και στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο. Το επιβεβαιώνουν τα 91pts και 90pts που πήρε από James Suckling και Wine Spectator αντίστοιχα!

Το κτήμα Poliziano βρίσκεται στο χωριό Montepulciano, της Τοσκάνης και ιδρύθηκε το 1961. Πήρε το όνομά του από τον ποιητή της Αναγέννησης Ange Politien (που γεννήθηκε εκεί) και σήμερα διευθύνεται από τον Federico Carletti και τον οινολόγο Carlo Ferrini. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα κτήματα της Τοσκάνης και οι πρότυποι οίνοι του, Vino Nobile, που παράγονται από Sangiovese και πολύ συγκεκριμένες συνθήκες καλλιέργειας και επιλογής σταφυλιών, ήταν από τους λόγους που η Τοσκάνη πήρε και διατήρησε, μια περίοπτη θέση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Το Rosso Di Montepulciano DOC, δημιουργήθηκε το 1989 και είναι στην ουσία η πιο απλή εκδοχή των παραπάνω, χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς, ενώ προορίζεται για καθημερινή κατανάλωση και λιγότερη παλαίωση, διατηρώντας όμως την ίδια υποδειγματική ποιότητα! Μάλιστα, ο Carletti, έχει πλέον διαχωρίσει ποιοι είναι οι αμπελώνες με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, για να παραχθεί ένα τόσο νεανικό, φρουτώδες και πλούσιο, αλλά ταυτόχρονα στρογγυλό, κόκκινο κρασί. Αυτό τελικά τον οδήγησε στην παραγωγή μια μοντέρνας εκδοχής Sangiovese, που πλέον θεωρείται από τα καλύτερα του κτήματος!

80% Sangiovese και 20% Merlot, ζυμώνουν χωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για περίπου 10 ημέρες και σε θερμοκρασία 30 βαθμών και μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση το 20-40% του κρασιού ωριμάζει για περίπου 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στην συνέχεια εμφιαλώνεται.

Ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, σε μια ακόμα πιο καταπληκτική τιμή!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί στο ποτήρι. Πλούσια αρώματα από κόκκινο κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλο, μούρο, πλαισιώνονται από νότες λεβάντας, τριαντάφυλλου, γαρίφαλου και κέδρου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ζουμερό κόκκινο κεράσι, μούρο, βύσσινο, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλο μπλέκονται με νότες βιολέτας, τριαντάφυλλου, μέντας, μοσχοκάρυδου, βανίλιας και κόκκων πιπεριού. Έχει μακρά και φρουτώδη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese, Merlot
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλο, μούρο, λεβάντα, τριαντάφυλλο, γαρίφαλο, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSSO DI MONTEPULCIANO 2021 - POLIZIANO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ψητή μοσχαρίσια μπριζόλα, ποικιλία παλαιωμένων τυριών, παραδοσιακό παστίτσιο, κρέατα με κοκκινιστές σάλτσες, πίτσα με προσούτο, πιπεράτο ριζότο μανιταριών.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}