ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rozas de Puerto Real 2023 - Comando G
Comando G

ROZAS DE PUERTO REAL 2023 - COMANDO G

  Ισπανία / Castilla y León
€57,30
€50,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Mια Garnacha που αποτελεί μέτρο σύγκρισης για όλες τις υπόλοιπες του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rozas de Puerto Real 2023 από το Comando G είναι ένα ζουμερό, φανταστικό, κόκκινο κρασί που απευθύνεται σε όσους εκτιμούν την κομψότητα και αναζητούν την απόλυτη έκφραση του terroir, πέρα από τα κλασσικά και τα τετριμμένα. Ναι, είναι τόσο καλό που μιλάνε διθυρραμβικά για αυτό και οι Robert Parker’s Wine Advocate (95pts) και James Suckling (94pts).

Η ομάδα του Comando G, οι Fernando García και Daniel Gómez Jiménez Landi, συνεχίζουν την αποστολή τους να αναδείξουν τη Garnacha μέσα από τα παλιά αμπέλια της περιοχής Sierra de Gredos, σε μεγάλα υψόμετρα και πάνω σε γρανιτικά εδάφη. Οι μάγοι της Garnacha κατάφεραν και έβαλαν την “άσημη” αυτή περιοχή στο χάρτη με τα μεγάλα κρασιά της Ισπανίας, τραβώντας την προσοχή μεγάλων οινοκριτικών όπως ο Suckling και ο Parker.

Για το Rozas de Puerto Real 2023 από το Comando G τα σταφύλια προέρχονται από πέντε διαφορετικούς αμπελώνες, συνολικής έκτασης 5 εκταρίων, με αμπέλια ηλικίας άνω των 90 ετών, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες και ολόκληρα τσαμπιά, σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές. Η εκχύλιση είναι ήπια, ενώ η παλαίωση διαρκεί 10 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές. Το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα. Έτσι γεννιέται μια Garnacha που αποτελεί μέτρο σύγκρισης για όλες τις υπόλοιπες του κόσμου και συγκρίνεται με Βουργουνδίες με τα διπλά λεφτά!

Μην τη χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη, το Rozas 2023 de Puerto Real 2023 από το Comando G είναι εκφραστικό και φίνο, με αρώματα από ρόδι, φράουλα, σαγκουίνι και μια λεπτή ορυκτότητα που θυμίζει βρεγμένη πέτρα. Υπάρχουν διακριτικές νότες καπνού, βοτάνων και λευκού πιπεριού, που προσδίδουν πολυπλοκότητα.

Στο στόμα, το κρασί είναι ζωηρό και κομψό, με μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και μέτριες ταννίνες. Έκρηξη φρούτου και umami!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Castilla Y Leon, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha
Αρώματα ρόδι, φράουλα, σαγκουίνι, βρεγμένη πέτρα, καπνός, βότανα, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROZAS DE PUERTO REAL 2023 - COMANDO G

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με: Ψητό κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι, φιλέτο πάπιας με σάλτσα βύσσινου και πουρέ πατάτας ή ριζότο με άγρια μανιτάρια, ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}