ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
SP68 Rosso 2019 - Azienda Agricola Arianna Occhipinti
Azienda Agricola Arianna Occhipinti

SP68 ROSSO 2019 - AZIENDA AGRICOLA ARIANNA OCCHIPINTI

  Ιταλία / Sicily
€27,50
€24,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πλέον ανερχόμενα boutique oινοποιεία της Ιταλίας, έχει τον τρόπο να μας τραβήξει από τη μύτη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Φράουλες, σμέουρα, λουλούδια και βότανα σε τραβάνε από τη μύτη με το SP68 Rosso της Arianna Occhipinti. O συνδυασμός του εκρηκτικά αρωματικού Frappato, με το κερασένιο Nero d’Avola συνθέτουν ένα από τα πιο κομψά και καλοκαιρινά κόκκινα κρασιά!

Η φοβερή και τρομερή Arianna Occhipinti κάνει εξαιρετικά κρασιά ήπιας οινοποίησης, με έμφαση στο Σιτσιλιάνικο terroir. Η λογική της είναι να σέβεται το κρασί σα να ήταν ένας άνθρωπος που κουβαλάει την ιστορία και το παρελθόν του. Με τη λογική αυτή, αφήνει το κρασί να μιλήσει χωρίς πολλές παρεμβάσεις, ώστε να εκφράσει τον τόπο και την προσωπικότητά του.

Ένα τέτοιο κρασί είναι και το SP68 Rosso το οποίο μάλιστα παίρνει το όνομα του από ένα δρόμο, τον δρόμο που διασχίζει κάθε μέρα η Arianna για να πάει στα αμπέλια της. Το χαρμάνι αποτελείται από 70% Frappato και 30% Nero d’Avola το οποίο ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε τσιμεντένια δεξαμενή και για έναν μήνα στη φιάλη φέρνοντας στο ποτήρι σου ζουμερά κόκκινα φρούτα, βότανα και λουλούδια!

Δρόσισε το SP68 Rosso της Arianna Occhipinti και απόλαυσέ το με ένα φιλέτο τόνο σε κρούστα φυστικιού, όπως θα έκαναν και στη Σικελία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To SP68 Rosso της Arianna Occhipinti έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και απολαυστικά αρώματα κόκκινου κερασιού, φράουλας, σμέουρου, τριαντάφυλλου, βιολέτας, μαντζουράνας και τσαγιού. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτριες (-) τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ζουμερό κεράσι, φράουλα, κράνο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες βιολέτας σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Frappato, Nero d’Avola
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, σμέουρο, τριαντάφυλλο, κράνο, βιολέτα, μαντζουράνα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SP68 ROSSO 2019 - AZIENDA AGRICOLA ARIANNA OCCHIPINTI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με Vitello tonnato, καρέ αρνιού ή μοσχρίσιο φιλέτο με σάλτσα εστραγκόν.

 

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}