ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sancerre Rouge 2023 - Domaine Serge Laloue
Domaine Serge Laloue

SANCERRE ROUGE 2023 - DOMAINE SERGE LALOUE

  Γαλλία / Sancerre
€30,70
€26,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Pinot Noir έκπληξη και η επιτομή της κομψότητας του Sancerre!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Sancerre Rouge 2023 Serge Laloue είναι η μεγάλη έκπληξη που ήρθε από την κοιλάδα του Λίγηρα, για να σου αποδείξει περίτρανα πως το Pinot Noir δεν ανήκει αποκλειστικά στη Βουργουνδία! Με έναν πιο φινετσάτο χαρακτήρα, αναδεικνύει τα αρώματα μαρμελάδας βατόμουρου και άγριας φράουλας της ποικιλίας, ενώ οι ορυκτές νότες του μοναδικού terroir του Sancerre κάνουν το συνδυασμό, απλά ακαταμάχητο.

Η ιστορία του Domaine Serge Laloue ξεκινά από μια οικογένεια με βαθιά γνώση και μακρόχρονη εμπειρία στην καλλιέργεια των εδαφών του Sancerre. Οι γονείς του Serge ήταν αγρότες, αλλά εκείνος τη δεκαετία του ’60, επέλεξε να στραφεί προς την αμπελουργία, επεκτείνοντας τις ιδιόκτητες εκτάσεις τους στο Thauvenay, το χωριό όπου γεννήθηκε, με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και το περιβάλλον. Η φιλοσοφία του οινοποιείου βασίζεται στις ελάχιστες παρεμβάσεις, με σκοπό την ανάδειξη της γνήσιας ταυτότητας του terroir του Sancerre, χωρίς τη χρήση τεχνικών που μπορεί να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του terroir στα κρασιά. Σήμερα, τη διαχείριση έχουν αναλάβει τα παιδιά του Christine και Franck, με 20 εκτάρια ιδιόκτητων αμπελώνων AOC Sancerre, φυτεμένων με Sauvignon Blanc και Pinot Noir και 5 εκτάρια IGP Cotes de la Charite, με Chardonnay και Pinot Noir. Το Domaine Serge Laloue, από το 2023 έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον σεβασμό στη γη και στο περιβάλλον.

Το Sancerre Rouge 2023 Serge Laloue προέρχεται από αμπελώνες 36 ετών, με ποικιλομορφία εδαφών. Οι αποδόσεις των αμπελιών είναι χαμηλές, ενώ η σοδειά του 2023 έδωσε σταφύλια μεγάλης αρωματικής και γευστικής συμπύκνωσης. Ο τρύγος έγινε με τα χέρια και τα σταφύλια πιέστηκαν απαλά, για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η φινέτσα τους. Στη συνέχεια, το 50% ωρίμασε σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές και το άλλο 50% σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 600 λίτρων, για περίπου 12 μήνες. Η εμφιάλωση έγινε χωρίς φιλτράρισμα, κατά τα πρότυπα των ήπιων παρεμβάσεων και της minimal οινοποιητικής προσέγγισης.

Το Sancerre rouge 2023 Serge Laloue είναι μια ιδιαίτερη έκφραση του Sancerre και του Pinot Noir, που βρίσκεται ήδη στα καλύτερά της για να την απολαύσεις τώρα, αλλά και για να την κρατήσεις μερικά χρονάκια ακόμα στο συντηρητή σου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει κομψά αρώματα από μαρμελάδα βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, βιολέτα, σμέουρο και μέντα που προσδίδουν έντονη φρεσκάδα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και απαλές ταννίνες. Ζουμερά σμέουρα, φράουλες και κεράσια μπλέκονται με πολύ διακριτικές νότες γραφίτη και τη χαρακτηριστική ορυκτότητα του terroir του Sancerre.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Sancerre, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα μαρμελάδα βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, βιολέτα, σμέουρο, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 50% για 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SANCERRE ROUGE 2023 - DOMAINE SERGE LALOUE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ριζότο μανιταριών, φιλέτο πάπιας με κεράσια, χοιρινό ψαρονέφρι με σταφύλια, πλατό αλλαντικών

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}