ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ερυθρό 2019 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

ΕΡΥΘΡΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πρώτο Malbec της Κεφαλονιάς είναι γεγονός! Μόλις 1263 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ερυθρό 2019 του Οινοποιείου Σαρρής, είναι ένα Malbec από την Κεφαλονιά και μια τρανή απόδειξη πως ο Πάνος Σαρρής μπορεί να κάνει, σχεδόν, τα πάντα! Δεν επαναπαύεται, δεν εφησυχάζει αλλά βρίσκεται σε μια αέναη αναζήτηση για τον επόμενο, καινοτόμο πειραματισμό του. Και εμείς κάθε φορά σπεύδουμε να τον ακολουθήσουμε, γιατί πως να το κάνουμε, μας αρέσουν οι πειραματισμοί του!

Ο Πάνος Σαρρής έχει δει το κρασί και από την απέναντι πλευρά, αυτή του Sommelier. ‘Οταν λέμε Sommelier, εννοούμε Certified Sommelier στο Λονδίνο από το Court of Master Sommeliers και με σημαντική διάκριση (2η θέση) σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sommelier! Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο και γνωρίζοντάς ακριβώς τι αποζητά από ένα κρασί αποφάσισε να κάνει τα δικά του, τα πιο τέλεια, γαστρονομικά κρασιά. Καταλαβαίνεις πως ένας άνθρωπος με τέτοια εμπειρία δε θα μπορούσε να αφήσει τίποτα στην τύχη. Τελευταία επιδιώκει να δημιουργεί κρασιά με ελάχιστες παρεμβάσεις που να αντανακλούν το terroir της Κεφαλονιάς αλλά και την τυπικότητα της κάθε ποικιλίας. Για το Ερυθρό του διάλεξε μια ποικιλία πρόκληση, το Malbec. Εννοείται ότι η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή, με ελάχιστα θειώδη, πολύ κάτω από το όριο και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Σκοπός του ήταν να φτιάξει ένα ζουμερό κόκκινο κρασί, με αρώματα φρέσκων φρούτων και απαράμιλλη κομψότητα που να μπορεί να ταιριάξει με τα πάντα. Εμείς σου λέμε με σιγουριά πως το πέτυχε αλλά είναι μόνο 1263 φιάλες!

Οπότε βάλε το στο ποτήρι σου και στην καρδιά σου γρήγορα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και ξεχειλίζει αρώματα ζουμερών φρούτων όπως κεράσι, φράουλα, φραγκοστάφυλο, βύσσινο και μύρτιλο. Νύξεις λουλουδιών αλλά και ένας ελαφρώς mineral χαρακτήρας συμπληρώνουν το ζουμερό σύνολο. Έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, τραγανή οξύτητα και κομψές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, μύρτιλο, νύξεις λουλουδιών, mineral χαρακτήρας.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16℃
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΡΥΘΡΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}