ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvage Bleu 2022 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

SAUVAGE BLEU 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€56,00
€48,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το σπανιότερο κρασί του Κτήματος Λίγα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, καταφέραμε και βρήκαμε το σπανιότερο κρασί του Κτήματος Λίγα, το Sauvage Bleu! Γιατί σπάνιο; Γιατί κυκλοφορεί μόνο σε εξαιρετικές χρονιές, δεν έχει σαν βάση το Ξινόμαυρο αλλά τη Λημνιώνα και συνήθως οι ελάχιστες φιάλες του προπωλούνται πριν καν κυκλοφορήσει σε εστιατόρια του εξωτερικού!

Ο Θωμάς Λίγας σπούδασε Οινολογία στη Γαλλία και γυρνώντας πίσω δημιούργησε το δικό του οινοποιείο, λίγο έξω από τα Γιαννιτσά, με σκοπό να αναδείξει το μοναδικό μικροκλίμα και τις ποικιλίες του τόπου. Αργότερα, τα παιδιά του Μελισσάνθη και Ιάσων ακολούθησαν τα βήματα του και σπούδασαν οινολογία στη Γαλλία, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της περμακουλτούρας. Τα αμπέλια του κτήματος καλλιεργούνται χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα και τα κρασιά οινοποιούνται φυσικά, με γηγενείς ζύμες και χωρίς πρόσθετα, καθώς πιστεύουν πως μόνο έτσι φαίνεται ο τυπικός χαρακτήρας της κάθε ποικιλίας αλλά και το terroir. Το Sauvage Bleu είναι ένα από τα στοιχήματα του οινοποιείου, που δημιουργείται μόνο στις εξαιρετικές χρονιές και ένα από τα πιο ιδιαίτερα τους κρασιά μιας και πρόκειται για Λημνιώνα. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για μερικούς μήνες σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Φέτος καταφέραμε και εξασφαλίσαμε με νύχια και με δόντια, κάποιες ελάχιστες φιάλες από αυτό το μεγάλο κρασί.

Το Sauvage Bleu του Κτήματος Λίγα είναι το κρασί που δεν πρέπει να χάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Sauvage Bleu του Κτήματος Λίγα έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα σμέουρου, ροδιού, δαμάσκηνου, φραγκοστάφυλου, λεβάντας, αποξηραμένων βοτάνων και δέρματος.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και μέτριες τανίνες. Τα φρούτα του δάσους μπλέκονται με νότες ροδιού, δέρματος, βοτάνων και τσαγιού σε ένα πληθωρικό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα Σμέουρο, ρόδι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, λεβάντα, αποξηραμένα βότανα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SAUVAGE BLEU 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια, μαύρος χοίρος με δαμάσκηνα, σιγοψημένη πανσέτα με five spices

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}