ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Solaia 2017 - Marchesi Antinori
€630,20
€572,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δεν έχει πάρει άδικα 97pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Solaia Antinori 2017 είναι ένα εκπληκτικό κρασί που παράγεται από το φημισμένο κτήμα Antinori στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Φτιαγμένο από ένα μείγμα από σταφύλια Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Sangiovese, αυτό το κρασί είναι γνωστό για τις πολύπλοκες γεύσεις και τα αρώματά του, καθώς και την ικανότητά του να βελτιώνεται με την ηλικία. Δεν έχει πάρει άδικα 97pts από James Suckling!

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που ξεχωρίζει την Solaia Antinori 2017 από άλλα κρασιά είναι η δέσμευση του κτήματος στην ποιότητα και την αριστεία. Τα σταφύλια για αυτό το κρασί επιλέγονται προσεκτικά από τους καλύτερους αμπελώνες του κτήματος, που βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής Chianti Classico της Τοσκάνης. Τα σταφύλια συγκομίζονται με το χέρι στο απόγειο της ωρίμανσης τους και οινοποιούνται με συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών. Μόλις παρασκευαστεί το κρασί, παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 18 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων αναπτύσσει τις περίπλοκες γεύσεις και τα αρώματά του. Το τελικό χαρμάνι επιλέγεται προσεκτικά από τους οινοποιούς του κτήματος, με αποτέλεσμα ένα κρασί πραγματικά εξαιρετικό. Όσον αφορά τη γεύση του Solaia Antinori 2017, είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στο κρασί να ανοιχτεί και να αποκαλύψει όλες τις δυνατότητές του.

Συνολικά, το Solaia Antinori 2017 είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό κρασί που προβάλλει τα καλύτερα της ιταλικής οινοποίησης. Είτε είσαι έμπειρος λάτρης του κρασιού είτε μόλις αρχίζεις να εξερευνείς τον κόσμο του εκλεκτού κρασιού, το Solaia Antinori 2017 είναι ένα κρασί που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει και θα σε ενθουσιάσει. Αν είσαι αρκετά τυχερός να βρείς ένα μπουκάλι από αυτό το κρασί, μη διστάσεις να το προσθέσεις στη συλλογή σου – είναι ένα κρασί που σίγουρα θα απολαμβάνεις σε πολλά χρόνια από τώρα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το κρασί έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και ένα περίπλοκο μπουκέτο αρωμάτων, όπως βατόμουρο, κεράσι και κέδρο.

Στο στόμα, το κρασί είναι γεμάτο σώμα και ισχυρό, με γεύσεις σκούρων φρούτων, μπαχαρικών και γης. Το κρασί έχει μακρύ και παρατεταμένο τελείωμα, με όμορφη ισορροπία τανινών και οξύτητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese
Αρώματα Βατόμουρο, κεράσι, κέδρος, σκούρα φρούτα, μπαχαρικά, γη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SOLAIA 2017 - MARCHESI ANTINORI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οσομπούκο με παπαρδέλες, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με κατσικίσιο τυρί και καραμελώμενα κρεμμύδια

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}