Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Solar del Alma 2015 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

SOLAR DEL ALMA 2015 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
€13,60
11.50
€11,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η ψυχή της Αργεντινής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Malbec, όπως λέμε η επίσημη ποικιλία της Αργεντινής. Βέβαια, αν και Γαλλικής προέλευσης δεν κατάφερε ποτέ να κάνει καριέρα στη γενέτειρά της. Στην Αργεντινή από την άλλη και συγκεκριμένα στη Mendoza, δίνει κρασιά που έχουν κατακτήσει τον κόσμο και κερδίζουν τις μεγαλύτερες δυνατές διακρίσεις.

Ο Πάνος Ζουμπούλης, καλός φίλος του Κωνσταντίνου Κροντηρά, βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του οινοποιείου, που συγκταλέγεται μέσα στα ωραιότερα όλης της Αργεντινής. Με το Solar del Alma 2015 ήθελε την κομψή πλευρά του Malbec, αυτή με τα κόκκινα και μαύρα φρούτα και τις ελαφρώς πικάντικες γεύσεις.

Το αμπέλι του δίνει ότι χρειάζεται. Κάθε φυτό παράγει μόλις 1,5 κιλό σταφύλια οπότε φαντάζεσαι συμπύκνωση… Οι 6 μόλις μήνες στο βαρέλι δεν καλύπτουν το φρούτο, αφήνοντας το Malbec σχεδόν ανεπηρέαστο.

Solar del Alma σημαίνει ο ήλιος της ψυχής. Και στην ψυχή αυτού του Malbec, έχει πολύ ήλιο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη, με το φρούτο να έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Κεράσι, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο και φρούτα του δάσους αποκτούν γλυκό μπαχαρένιο χαρακτήρα χάρη στην κανέλα, το πιπέρι και την βανίλια που ακολουθούν. Νύξεις σοκολάτας γάλακτος, καπνού και ζωικές νότες δέρματος ολοκληρώνουν το εξαιρετικό αρωματικό σύνολο.

Συμπυκνωμένο, πλούσιο στόμα, με ένταση και υπέροχα ενσωματωμένες ζωηρές αλλά με βελούδινη υφή τανίνες. Το φρούτο και εδώ κυριαρχεί, με το κεράσι και το δαμάσκηνο να είναι βουτηγμένα στο πιπέρι, την κανέλα και την πάπρικα. Καραμέλα βουτύρου και καπνός έρχονται σε δεύτερο χρόνο και παραμένουν στην εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα κεράσι, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο, φρούτα του δάσους, κανέλα, καραμέλα βουτύρου, πάπρικα, αρμπαρόριζα, ginger, σοκολάτα γάλακτος, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SOLAR DEL ALMA 2015 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα, πιάτα με τσίλι, αλλαντικά ή burgers.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}