Αν λατρεύεις τα μεγάλα Grenache του Châteauneuf-du-Pape και του Château Rayas, τότε το Sucette – An Approach to relaxation είναι το επόμενο κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις. Πίσω του βρίσκεται ο Master Sommelier Richard Betts, γνωστός για την τελειομανία του και δημιουργός της ultra-premium τεκίλας Komos. Το Sucette είναι η δική του προσέγγιση στο Grenache — ήπια οινοποίηση χωρίς παρεμβάσεις, terroir-driven, και με στόχο την απόλυτη έκφραση ποικιλίας και τόπου.
Το Sucette 2020 είναι το δεύτερο κρασί από το project "An Approach to Relaxation," ένα έργο του ζευγαριού Richard και Carla Rza Betts. Ο Richard, Master Sommelier (που μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο Court of Master Sommeliers της Αμερικής, “πέταξε” τον τίτλο), και η Carla, με πλούσιο υπόβαθρο στον κόσμο της γαστρονομίας και της οινοχοιίας, έχουν συνδυάσει την εμπειρία τους ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικά κρασιά και βασικά, κρασιά που γουστάρουν να πίνουν. Το ταξίδι τους ξεκίνησε με πάθος για μοναδικά κρασιά, που αντανακλούν τον τόπο που τα γεννά. To Sucette λοιπόν είναι ένα Grenache, που γεννιέται στους ιστορικούς αμπελώνες της Vine Vale στην Barossa Valley της Αυστραλίας. Προέρχεται από παλαιά και αυτόρριζα κλήματα ηλικίας έως και 160 ετών, τα οποία καλλιεργούνται χωρίς πότισμα, προσφέροντας μοναδική ένταση, συμπύκνωση και πολυπλοκότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Για να ενισχύσουν τη γοητεία της ποικιλίας χρησιμοποιούν 35% ολόκληρα τσαμπιά κατά τη ζύμωση, ενώ το κρασί παλαιώνει για έναν χρόνο σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια, αποκτώντας έτσι εντυπωσιακή μύτη, με πληθωρικό κόκκινο φρούτο, φίνες ταννίνες και πικάντικο χαρακτήρα.
Κάθε φιάλη είναι περιορισμένης παραγωγής και αριθμημένη, καθιστώντας το Sucette - An approach to relaxation ιδανική επιλογή για σένα που αναζητάς κάτι πραγματικά ξεχωριστό! Επίσης είναι η τελευταία χρονιά που κυκλοφορεί μιας και το ζευγάρι έβαλε πλώρη για άλλο project οπότε καταλαβαίνεις...!