To Superavi - Lapati Wines είναι ένα γεωργιανό διαμάντι που φέρει μέσα του την τεράστια οινική ιστορία της Γεωργίας και μια πολύ ιδιαίτερη μέθοδο οινοποίησης, που έχει τραβήξει την προσοχή πολλών sommelier διεθνώς και κάθε χρόνο η φήμη του αυξάνεται εκθετικά. Ο αμπελώνας της Γεωργίας προμηνύεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον!
Δυο Γάλλοι σκηνοθέτες, ο Vincent Jullien και ο Guillaume Gouerou, γνωρίστηκαν στο πασίγνωστο κέντρο τέχνης της Γεωργίας, Art Villa Garikula, στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης και μετά από ατελείωτες συζητήσεις περί οινοποίησης, αποφάσισαν να συνεταιριστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους φυσικά κρασιά. Το οινοποιείο Lapati Wines γεννήθηκε το 2015, στην πόλη Sagarejo στο Kakheti, με σκοπό την παραγωγή κρασιών που υπογραμμίζουν την παραδοσιακή οινοποιητική κουλτούρα της χώρας, αλλά στολισμένη με μια έξτρα αρωματική φρεσκάδα, που θα καταλήξει σε κρασιά εύκολα και πολύ ευχάριστα στην κατανάλωση.
To Superavi - Lapati Wines, προέρχεται κατά 100% από σταφύλια της ποικιλίας Saperavi, που είναι και η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη ερυθρή ποικιλία της Γεωργίας. Έχει τη φήμη της δύσκολης οινοποιητικά, διότι δίνει υψηλά σε αλκοόλ και έντονα τανικά κρασιά. Για το λόγο αυτό συχνά βρίσκεται σε χαρμάνια με άλλες λευκές ποικιλίες. Στην περίπτωση αυτή όμως μπήκε η γαλλική φινέτσα και το Superavi - Lapati Wines, πέρασε από ανοξείδωτες δεξαμενές πριν καταλήξει για 8 μήνες, στους παραδοσιακούς πήλινους αμφορείς qvevri. Αυτό ηρέμησε τις τανίνες και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την αρωματική φρεσκάδα του φρούτου, με αποτέλεσμα ένα πλούσια αρωματικό και τρομερά απολαυστικό ερυθρό κρασί, το καλύτερο ίσως παράδειγμα για να γνωριστείς με την ποικιλία!
Το Superavi - Lapati Wines είναι ένα γεωργιανό ερυθρό κρασί με μια πολύ κομψή γαλλική πινελιά, που θα συνοδεύσει το αρνίσιο παϊδάκι στα κάρβουνα στο επόμενό σου barbeque!