ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Superavi 2022 - Lapati Wines
Lapati Wines

SUPERAVI 2022 - LAPATI WINES

  Kakheti, Γεωργία
€27,30
€23,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα μοναδικό φυσικό Γεωργιανό διαμάντι με μια γαλλική πινελιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Superavi - Lapati Wines είναι ένα γεωργιανό διαμάντι που φέρει μέσα του την τεράστια οινική ιστορία της Γεωργίας και μια πολύ ιδιαίτερη μέθοδο οινοποίησης, που έχει τραβήξει την προσοχή πολλών sommelier διεθνώς και κάθε χρόνο η φήμη του αυξάνεται εκθετικά. Ο αμπελώνας της Γεωργίας προμηνύεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον!
 
Δυο Γάλλοι σκηνοθέτες, ο Vincent Jullien και ο Guillaume Gouerou, γνωρίστηκαν στο πασίγνωστο κέντρο τέχνης της Γεωργίας, Art Villa Garikula, στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης και μετά από ατελείωτες συζητήσεις περί οινοποίησης, αποφάσισαν να συνεταιριστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους φυσικά κρασιά. Το οινοποιείο Lapati Wines γεννήθηκε το 2015, στην πόλη Sagarejo στο Kakheti, με σκοπό την παραγωγή κρασιών που υπογραμμίζουν την παραδοσιακή οινοποιητική κουλτούρα της χώρας, αλλά στολισμένη με μια έξτρα αρωματική φρεσκάδα, που θα καταλήξει σε κρασιά εύκολα και πολύ ευχάριστα στην κατανάλωση.
 
To Superavi - Lapati Wines, προέρχεται κατά 100% από σταφύλια της ποικιλίας Saperavi, που είναι και η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη ερυθρή ποικιλία της Γεωργίας. Έχει τη φήμη της δύσκολης οινοποιητικά, διότι δίνει υψηλά σε αλκοόλ και έντονα τανικά κρασιά. Για το λόγο αυτό συχνά βρίσκεται σε χαρμάνια με άλλες λευκές ποικιλίες. Στην περίπτωση αυτή όμως μπήκε η γαλλική φινέτσα και το Superavi - Lapati Wines, πέρασε από ανοξείδωτες δεξαμενές πριν καταλήξει για 8 μήνες, στους παραδοσιακούς πήλινους αμφορείς qvevri. Αυτό ηρέμησε τις τανίνες και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την αρωματική φρεσκάδα του φρούτου, με αποτέλεσμα ένα πλούσια αρωματικό και τρομερά απολαυστικό ερυθρό κρασί, το καλύτερο ίσως παράδειγμα για να γνωριστείς με την ποικιλία!
 
Το Superavi - Lapati Wines είναι ένα γεωργιανό ερυθρό κρασί με μια πολύ κομψή γαλλική πινελιά, που θα συνοδεύσει το αρνίσιο παϊδάκι στα κάρβουνα στο επόμενό σου barbeque! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Μεθυστικά αρώματα από μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βατόμουρο, με γλυκιές νότες μοσχοκάρυδου και μια βοτανική αίσθηση μέντας που δίνει εξαιρετική φρεσκάδα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με μεταξένιες απαλές ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ζουμερά δαμάσκηνα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα και σμέουρα, μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών και φύλλων καπνού δημιουργώντας μια πολύ απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.8%
Προέλευση Kakheti, Γεωργία
Ποικιλία Saperavi
Αρώματα Μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βατόμουρο, μοσχοκάρυδο, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φέλλος
Βιολογικό Όχι

SUPERAVI 2022 - LAPATI WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του ή με σιγομαγειρεμένες στηθοπλευρές μοσχαρίσιες με μπαχαρικά, burger και αρνίσια παϊδάκια

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}