ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Σύνορο 2015 - Κτήμα Σκούρα
€26,00
€22,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως το καλύτερο κόκκινο κρασί του Γιώργου Σκούρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Σύνορο 2015 από το Κτήμα Σκούρα είναι ίσως το καλύτερο κόκκινο κρασί του Γιώργου Σκούρα και σίγουρα ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά. Το αρωματικό χαρμάνι αποπνέει θηλυκή κομψότητα με τις βιολέτες, τις λεβάντες και τις βανίλιες του ενώ στο στόμα, η ρωμαλέα δομή του τσακίζει κόκαλα!

To επιβλητικό οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα, λίγο έξω από τη Νεμέα, είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και φιλόξενα της Ελλάδας. Με την πρώτη ευκαιρία σου προτείνουμε να το επισκεφτείς και να περπατήσεις στο υπόγειο κελάρι, ανάμεσα στα βαρέλια, εκεί που γίνεται η μαγεία.

Το Σύνορο πήρε το όνομα του από τα 3 αμπελοτόπια, σε υψόμετρο 650 μέτρων, που συνορεύουν μεταξύ τους και συνθέτουν το αιθέριο χαρμάνι του. Το blend αποτελείται από 40% Cabernet Franc, 40% Merlot και 20% Αγιωργίτικο. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για 13 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (50% νέα και 50% δεύτερης χρήσης) και παλαιώνει για άλλους 12 μήνες στη φιάλη. Για τη χρονιά του 2015, ο Robert Parker του έδωσε 91pts και ειλικρινά σε αυτά τα λεφτά, μπορούμε να σκεφτούμε πολύ λίγα κρασιά που θα μπορούσαν να σκοράρουν έτσι!

Το Σύνορο 2015 από το Κτήμα Σκούρα είναι φανταστικό τώρα αλλά θα εξελιχθεί υπέροχα την επόμενη δεκαετία, αν μπορείς να περιμένεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Σύνορο 2015 από το Κτήμα Σκούρα έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη γεμάτη από βιολέτες, τριαντάφυλλα, λεβάντες, κεράσια, μύρτιλα, βύσσινα και cassis. Νότες βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, κανέλας, πράσινου πιπεριού, καπνού, σοκολάτας και πούρου συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, δροσιστική οξύτητα και έντονες αλλά βελούδινες τανίνες. Μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο και μύρτιλο, βουτηγμένα σε βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας και κανέλα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο
Αρώματα Βιολέτα, τριαντάφυλλο, λεβάντα, κεράσι, cassis, καραμέλα βουτύρου, κανέλα, πράσινο πιπέρι, καπνού, πούρο, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΥΝΟΡΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα rib-eye μέτρια ψημένο, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, μοσχαράκι bourguignon ή με κανελόνια με κιμά και γραβιέρα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}