ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2016 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

SYRAH 2016 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα μεγάλα αστέρια της χρονιάς (και πάλι)!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Syrah είναι μια από τις πιο αγαπημένες κόκκινες ποικιλίες των Ελλήνων και στο Κτήμα Kitrvs κάνουν ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν! Το Syrah - Κτήμα Kitrvs κάθε χρόνο σαρώνει τα βραβεία μιας και καταφέρνει να συνδυάσει με μαεστρία το ώριμο μαύρο φρούτο της Barossa Valley και την κομψότητα του Βόρειου Ροδανού.

Στην Πιερία και συγκεκριμένα στο χωριό Κίτρος της Πύδνας ο Γιώργος Γαρυπίδης και η οικογένειά του δεν αστειεύονται καθόλου με τη δουλειά τους. Για την ακρίβεια είναι μάλλον οι σοβαρότεροι παραγωγοί που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Η προσοχή που δείχνουν στον ιδιόκτητο, Βορειοανατολικού προσανατολισμού αμπελώνα τους είναι μοναδική, το ίδιο και η εμμονή στην τέλεια διαχείριση κάθε λεπτομέρειας, σε όλα τα στάδια της οινοποίησης. Χαμηλή στρεμματική απόδοση για την επίτευξη της μέγιστης συμπύκνωσης του καρπού και τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών, που μαζεύονται με το χέρι, αποτελούν τη βάση. Η προσεκτική οινοποίηση και η παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 13 μήνες, έρχεται και τονίζει τον πικάντικο και λουλουδάτο χαρακτήρα του Syrah. Ζουμερό, πλούσιο και εκφραστικό, το Syrah 2016 Κτήμα Kitrvs δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα Chateau του Ροδανού.

Το Syrah 2016 του Κτήματος Kitrvs είναι απολαυστικό τώρα αλλά αν έχεις υπομονή θα σε ανταμείψει γενναιόδωρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει βαθύ πορφυρό χρώμα. Η μύτη είναι μεθυστική, με νότες από μαύρο ώριμο κεράσι, μύρτιλο, κασσίς και βατόμουρο, πλαισιωμένα από βανίλια, πιπέρι, βιολέτα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα λιωμένη, tobacco και δέρμα. Στο στόμα είναι μέτριου (+) σώματος, με μέτριες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Αρώματα βύσσινου, κασσίς, βατόμουρου και κέδρου κυριαρχούν. Στην επόμενη γουλιά βανίλια, δέρμα, πιπέρι, μπαχάρι, μαύρο τσάι, σοκολάτα και μόκα κάνουν την εμφάνιση τους.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα ώριμο κεράσι, μύρτιλλο, κασσίς, βατόμουρο, βανίλια, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα, tobacco, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 13 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2016 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με πλούσια κρεατικά στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα και χωριάτικα λουκάνικα με πράσο.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}