ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2019 - gilali
Gilali

SYRAH 2019 - GILALI

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν σου αρέσει το Syrah, αυτό θα το λατρέψεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Syrah είναι μάλλον η πιο αγαπημένη ξένη, ερυθρή ποικιλία των Ελλήνων και γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που ανακαλύπτουμε νέα διαμαντάκια, όπως το Syrah Gilali! Ένα Syrah από τη Ραψάνη έρχεται για να σε εντυπωσιάσει με το πλούσιο φρούτο και τον πικάντικο χαρακτήρα του.

Ο παππούς Παπαδημητρίου είχε για πολλά χρόνια αμπέλια στη Ραψάνη και από αυτά έκανε κατά καιρούς το δικό του κρασί. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν λίγο μιας και ανέλαβαν τα εγγόνια του, φροντίζοντας να αγοράσουν κι άλλες εκτάσεις στη γύρω περιοχή. Τα αμπέλια τους καλλιεργούνται βιολογικά και οι ίδιοι δοκιμάζουν μια πιο φυσική προσέγγιση στην οινοποίηση. Μέχρι στιγμής η παραγωγή τους δεν ξεπερνάει, στο σύνολο της, τις 12.000 φιάλες. Τα ξερικά αμπέλια Syrah ηλικίας 30 ετών, σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων, δίνουν τον καλύτερο τους καρπό. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 7 μήνες σε δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς άλλες παρεμβάσεις και με θειώδη πολύ κάτω από το όριο. Αν σου αρέσει το Syrah, αυτό θα το λατρέψεις μιας και έχει πυκνό, ώριμο, μαύρο φρούτο και βαρέλι τόσο όσο χρειάζεται, για να αφήσει την ποικιλία και τη δουλειά στο αμπέλι να λάμψει.

Το Syrah Gilali είναι ένα κόκκινο κρασί που δεν έχει εποχή, μιας και χειμώνα – καλοκαίρι αγαπάμε να πίνουμε ωραία και νόστιμα κρασιά!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα δαμάσκηνου, μύρτιλου, cassis, μαύρου πιπεριού και αποξηραμένων μωβ λουλουδιών, χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας. Οι κομψές νότες του βαρελιού έρχονται και υπογραμμίζουν τον πικάντικο και σοκολατένιο χαρακτήρα του. Νόστιμο, ζουμερό στόμα με πλούσιο φρούτο και νότες βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, σοκολάτας και ευκάλυπτου. Έχει μέτριο σώμα, μέτριες αλλά στρογγυλεμένες τανίνες και τραγανή οξύτητα που θυμίζει ώριμο βύσσινο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Δαμάσκηνο, μύρτιλο, cassis, μαύρο πιπέρι, αποξηραμένα μωβ λουλούδια, βανίλια, κανέλα, σοκολάτα, ευκάλυπτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SYRAH 2019 - GILALI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με πλούσια κρεατικά στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα και χωριάτικα λουκάνικα με πράσο.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}