ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah Collection 2017 Magnum - Κτήμα Αβαντίς
Κτήμα Αβαντίς

SYRAH COLLECTION 2017 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

  Ελλάδα / Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα κορυφαία Ελληνικά Syrah σε Magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κτήμα Αβαντίς Syrah Collection είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά Syrah και το καμάρι του Κτήματος Αβαντίς και αυτή είναι μια από τις ελάχιστες Magnum φιάλες που κυκλοφορούν. Δεν υπερβάλουμε καθόλου, καθώς η συμπύκνωση του Syrah Collection 2017 Αβαντίς μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί αυτή των γνωστότερων γαλλικών Syrah του Ροδανού.

Πίσω από το κτήμα κρύβονται ο Απόστολος Μούντριχας και η γυναίκα του Λέγκα, και οι δύο οινολόγοι με κοινό στόχο. Την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας κρασιών. Μαζί καλλιεργούν 20 εκτάρια αμπελώνων στο Αφράτι της Εύβοιας. Το Syrah Collection Αβαντίς 2017 είναι το διαμάντι του κτήματος. Παράγεται από ένα μοναδικό αμπελώνα, που αφού μετά από χρόνια παρατήρησαν ότι δίνει εξαιρετική ποιότητα φρούτου, αποφάσισαν να το οινοποιήσουν ξεχωριστά. Με τις εντυπωσιακά χαμηλές αποδόσεις του και την προσεκτική διαλογή που γίνεται στον καρπό, δεν θα το βρεις σε πάνω από 1000 φιάλες κάθε χρόνο και μερικές ακόμη Magnum.

Εκχυλίζεται περίπου για 45 μέρες και μετά περνάει 18 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 lt Ermitage και Seguin Moreau. Αν δεν σου λέει κάτι, κράτα ότι περνάει το χρόνο του σε κάποια από τα καλύτερα βαρέλια που παράγονται στον κόσμο.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να κάνεις υπομονή με το Syrah Collection 2017 Avantis Magnum αλλά αν θέλεις να δεις όλες τις δυνατότητες του, σου προτείνουμε να το αφήσεις για λίγο στην καράφα πριν το πιείς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι αδιαπέραστο έντονο κόκκινο. Αρωματική έντονη μύτη μαύρου φρούτου, δαμάσκηνου, σύκου, φραγκοστάφυλου και πιπεριού. Νότες καφέ, βανίλιας, γλυκόριζας και σοκολάτας ξεπετιούνται σταδιακά.

Τεράστια συμπύκνωση και σφιχτή δομή στο στόμα που την κόβεις με το μαχαίρι. Οι στιβαρές, όμορφα δουλεμένες τανίνες και η ισορροπημένη οξύτητα, ενισχύουν τα μαύρα φρούτα που κυριαρχούν ενώ το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι προσθέτει μπαχάρια, καφέ, σοκολάτα και καπνό. Η επίγευση είναι μακριά, μπαχαρένια και πολύ απολαυστική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ευβοια
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Μαύρο φρούτο, δαμάσκηνο, σύκο, φραγκοστάφυλο, πιπέρι, καφές, βανίλια, γλυκόριζα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH COLLECTION 2017 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκορα κοκκινιστό, κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί ή με μια σιτεμένη porterhouse μπριζόλα ψημένη medium-rare.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}