ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah Μαυροτράγανο 2019 - Κτήμα Ιατρίδη
Κτήμα Ιατρίδη

SYRAH ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Χαλκιδική
€23,00
€19,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Στιβαρή δομή, μπόλικο φρούτο και πικάντικος χαρακτήρας. Τι άλλο να ζητήσεις;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί αν ενώσεις το πικάντικο Syrah μαζί με το κυκλαδίτικο Μαυροτράγανο; Μα το Syrah Μαυροτράγανο από το Κτήμα Ιατρίδη φυσικά ή με άλλα λόγια, ένα έντονο κόκκινο κρασί, με στιβαρή δομή, μπόλικο φρούτο και πικάντικο χαρακτήρα.

Το Κτήμα Ιατρίδη βρίσκεται στο Λάκωμα Χαλκιδικής, στα όρια των Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και τα αμπέλια τους σε υψόμετρο 350-450 μέτρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ιδιαίτερα δροσερό κλίμα της, με μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μέσα στη μέρα, αποτέλεσμα της θέσης και της επιρροής του Θερμαϊκού κόλπου. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια καλή βάση για τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών, ακόμα και των πιο απαιτητικών όπως το Syrah και το Μαυροτράγανο. Την κατάλληλη στιγμή τα σταφύλια μαζεύονται και έπειτα από προσεκτική οινοποίηση το κρασί ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για περίπου ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και ρωμαλέο.

Το Syrah Μαυροτράγανο του Κτήματος Ιατρίδη είναι το απόλυτο steak wine!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Syrah Μαυροτράγανο από το Κτήμα Ιατρίδη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, μύρτιλου, βανίλιας, καπνού, πιπεριού, γλυκόριζας, καφέ και δέρματος.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και υψηλές τανίνες. Δαμάσκηνο, μαρμελάδα βατόμουρου, κεράσι, βανίλια, πιπέρι, γαρύφαλλο, καπνός, σοκολάτα και τσάι γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Syrah, Μαυροτράγανο
Αρώματα Δαμάσκηνο, βύσσινο, μύρτιλο, βανίλια, καπνό, πιπέρι, γλυκόριζα, καφέ, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μπριζόλες μοσχαρίσιες, μακαρόνια με κιμά, αρνάκι στο φούρνο με βότανα

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}