ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2020 - Κτήμα Μουσών
Κτήμα Μουσών

SYRAH 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κυκλοφορεί σε μόλις 700 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τα Syrah του Ροδανού είναι το φόρτε σου, τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το ελληνικό Syrah από το Κτήμα Μουσών. Τόσο συμπυκνωμένο και πιπεράτο, σίγουρα η μύτη σου θα το αναγνωρίσει από χιλιόμετρα!

Το κτήμα Μουσών, υπεύθυνο για αυτό το ζουμερό Syrah, είναι εμπνευσμένο από τις 9 μούσες που σύμφωνα με το μύθο ζούσαν κάποτε στην κοιλάδα που τώρα βρίσκεται το οινοποιείο. Η οικογένεια Ζαχαρία ξεκίνησε το 1947 το μικρό οινοποιείο και πλέον μετά από τρεις γενιές οινοποιών, τα δημιουργήματά τους κατέχουν σοβαρή θέση στο τραπέζι μας και τον συντηρητή μας. Πειραματίζονται αρκετά με σπάνιες ελληνικές ποικιλίες γιατί τις διεθνείς τις γνωρίζουν ήδη καλά! Αυτή τη φορά λοιπόν κάνουν την εμφάνιση τους με ένα δυνατό Syrah που δυστυχώς για μας, κυκλοφορεί σε μόλις 700 φιάλες, οπότε βιάσου...

Το Syrah 2020 από το κτήμα Μουσών είναι single vineyard κρασί, από ένα και μόνο αμπελώνα δηλαδή, προκειμένου να εκφράσει καλύτερα την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα του terroir. Μετά τη ζύμωση και την εκχύλιση για περίπου 40 ημέρες, περνάει 12 μήνες σε γαλλικά μικρά και καπνιστά δρύινα βαρέλια και άλλους 12 μήνες στην φιάλη πριν την κυκλοφορία του, για να ενισχύσει τον ήδη πολύπλοκο χαρακτήρα του.

Αν τα καταφέρεις, κράτησε το Syrah 2020 από το κτήμα Μουσών έως και 10 χρόνια! Βάζεις στοίχημα ότι δε θα τα καταφέρεις;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι το χρώμα είναι βαθύ κόκκινο με πορφυρές ανταύγειες. Μύτη πιπεράτη αλλά και φρουτένια με τη φράουλα, το βύσσινο, το κεράσι και τον καφέ να συμπληρώνονται από αρώματα καπνού και δέρματος.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με διακριτή οξύτητα και έντονα αρώματα μπαχαριών και καπνού που ισορροπούνται από τον φρουτώδη χαρακτήρα του και το δυναμικό αλκοόλ του. Η επίγευση είναι μακριά και φρουτένια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Πιπέρι, φράουλα, βύσσινο, κεράσι, καφέ, καπνό, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπριζόλες στα κάρβουνα, barbeque, μελιτζάνες στην σχάρα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}