Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Syrah 2014 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

SYRAH 2014 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
14.40
€14,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγάλα αστέρια της χρονιάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην Ελλάδα το αγαπάμε το Syrah. Ευτυχώς η γνωστή γαλλική ποικιλία δείχνει να προσαρμόζεται καλά στα εδάφη μας, δίνοντας μεγάλα κρασιά από τον Βορρά ως τον Νότο. Και το Syrah 2014 του Κτήματος Kitrvs είναι από τον Βορρά και είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Syrah στην Ελλάδα.

Στην Πιερία και συγκεκριμένα στο χωριό Κίτρος της Πύδνας ο Γιώργος Γαρυπίδης και η οικογένειά του δεν αστειεύονται καθόλου με τη δουλειά τους. Για την ακρίβεια είναι μάλλον οι σοβαρότεροι παραγωγοί που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Η προσοχή που δείχνουν στον ιδιόκτητο, Βορειοανατολικού προσανατολισμού αμπελώνα τους είναι μοναδική, το ίδιο και η εμμονή στην τέλεια διαχείριση κάθε λεπτομέρειας σε όλα τα στάδια της οινοποίησης.

Η ελεγχόμενη άρδευση του αμπελώνα και ο πράσινος τρύγος εξασφαλίζουν την χαμηλή στρεμματική απόδοση για την επίτευξη της μέγιστης συμπύκνωσης του καρπού. Η ιδανική ωρίμανση είναι το ρίσκο που παίρνουν κάθε χρονιά με τις καιρικές συνθήκες να απειλούν με ολική καταστροφή. Και έως τώρα τους βγαίνει.

Το Syrah 2014 του Κτήματος Kitrvs είναι ένα πυκνό, ζουμερό κρασί που θα θυμίσει στους γνώστες, Αυστραλία και όχι Πιερία. Σίγουρα έχει χρόνια μπροστά του αλλά η δική μας προτροπή είναι να το απολαύσεις τώρα, στην απόλυτη νεότητα του, σε αιμοβόρικα τραπέζια. Αν είσαι από τους υπομονετικούς σίγουρα σε 3-4 χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερο αλλά εμείς απλά δε μπορούμε να συγκρατηθούμε….

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό

Η μύτη είναι μέτριας αρωματικής έντασης με νότες από μαύρο ώριμο κεράσι, μύρτιλλο, κασσίς και βατόμουρο, πλαισιωμένα από βανίλια, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα λιωμένη, tobacco και δέρμα.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου, με μέτριες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Αρώματα βύσσινου, κασσίς, βατόμουρου και κέδρου κυριαρχούν. Στην επόμενη γουλιά βανίλια, δέρμα, πιπέρι, μπαχάρι, μαύρο τσάι, σοκολάτα και μόκα κάνουν την εμφάνιση τους. Η νόστιμη πικάντικη επίγευση του θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα ώριμο κεράσι, μύρτιλλο, κασσίς, βατόμουρο, βανίλια, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα, tobacco, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2014 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με πλούσια κρεατικά στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα και χωριάτικα λουκάνικα με πράσο.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}