Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

THE UNIQUE MAVROSTYFO 2017- Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

THE UNIQUE MAVROSTYFO 2017- ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα αισθάνεσαι τυχερός αν το δοκιμάσεις έστω και μία φορά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν ο Γιάννης Παπαργυρίου δεν ήταν οινοποιός, σίγουρα θα δημιουργούσε για την Apple. Τα κρασιά του ξεπουλάνε πριν καν καλά καλά κυκλοφορήσουν και φυσικά η τελευταία του κυκλοφορία, το Unique Mavrostyfo του 2017, είναι ικανή να προκαλέσει φρενίτιδα σε όσους με προσμονή την περιμένουν.

Ένα προσωπικό στοίχημα του οινοποιού, το Μαυρόστυφο είναι μια ποικιλία που η αναβίωσή της φέρει έντονα σημάδια τύχης. Τύχη γιατί ένας κλώνος του ανακαλύφθηκε στην άκρη ενός αμπελοτεμαχίου. Τύχη γιατί ο Γιάννης Παπαργυρίου το ξεχώρισε και περισσότερη τύχη γιατί αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πειραματική οινοποίηση. Ακόμα μεγαλύτερη τύχη για εμάς ή μάλλον για όσους προλάβουν μία από τις περιορισμένες φιάλες, είναι το γεγονός πως έμεινε ικανοποιημένος από το πείραμά του και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή ενός κρασιού που σίγουρα θα αφήσει ιστορία.

Όπως μαρτυρά το όνομά του, το Μαυρόστυφο 2017 είναι μονοποικιλιακό, μια επιλογή που για τον μετρ των χαρμανιών Γιάννη Παπαργυρίου είναι μάλλον αντιπροσωπευτική της εμπιστοσύνης που δείχνει στις δυνατότητες της ποικιλίας. Αφιλτράριστο και με ωρίμαση για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, δείχνει από νωρίς τα δόντια του με αχαλίνωτες εντάσεις και συμπύκνωση που θα σε κάνουν να δακρύσεις.

 

Πότε να το πιείς;

Το Unique Mavrostyfo 2017 είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορείς να απολαύσεις από την ημέρα που θα το πάρεις στα χέρια σου. Αν όμως έχεις την αυτοσυγκράτηση να περιμένεις μερικά χρόνιαη πολυπλοκότητά του θα χτυπήσει κόκκινο!

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πυκνό και βαθύ πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη, με ώριμα και ζουμερά αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλου, κερασιού και μύρτιλου, πλαισιωμένα από διακριτικές ανθικές νύξεις βιολέτας και λεβάντας. Βανίλια, κανέλα, πράσινο πιπέρι και μοσχοκάρυδο συνθέτουν τον μπαχαρένιο χαρακτήρα του ενώ νότες νωπού χώματος, καπνού και δέρματος, εμφανίζονται σταδιακά προσδίδοντας μοναδικά πολυδιάστατο χαρακτήρα.

Πλούσιο, πληθωρικό σώμα που σχεδόν μπορείς να μασήσεις, με έντονες, όμως καλοδουλεμένες ταννίνες και μέτρια προς υψηλή οξύτητα, τόση όση χρειάζεται για να ισορροπήσει το σύνολο. Η υψηλή αλκοόλη εντάσσεται καταπληκτικά και όχι μόνο δεν φαίνεται, αλλά δίνει μια ζουμερή και μαρμελαδένια διάσταση στο φρούτο. Το μύρτιλο, το κεράσι, το κασίς και τα φρούτα του δάσους ξεχωρίζουν και συνδυάζονται με ιώδιο, βιολέτα, βανίλια, κάρδαμο και λίγες ζωικές νότες. Στο τελείωμα, η πλούσια σοκολατένια αίσθηση παραμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Μαυρόστυφο
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, μύρτιλο, βιολέτα, λεβάντα, βανίλια, κανέλα, πράσινο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, νωπό χώμα, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE UNIQUE MAVROSTYFO 2017- ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλούσια κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα με τρούφα και μανιτάρια ή κίτρινα παλαιωμένα τυριά

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}