ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ταώς 2017 - Οινοποιία Παρπαρούση
Οινοποιία Παρπαρούση

ΤΑΩΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ

  Ελλάδα / Πάτρα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Μαυροδάφνη που έχει δημιουργήσει τη δική της «σχολή»!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ταώς της Οινοποιίας Παρπαρούση είναι μια από τις σπουδαιότερες εκφράσεις της Μαυροδάφνης και αυτή που έχει δημιουργήσει τη δική της «σχολή». Όσες φορές δοκιμάζουμε Μαυροδάφνες πάντα θα τις συγκρίνουμε με τον Ταώ και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ο Θανάσης Παρπαρούσης έχει ήδη δημιουργήσει τον θρύλο του καθώς ήταν από τους πρώτους τολμηρούς που ασχολήθηκαν με την ξηρή και απαγορευμένη Μαυροδάφνη. Παράλληλα, είναι μάλλον ο μόνος οινοπαραγωγός στην Ελλάδα που πριν από χρόνια αποφάσισε να υποπενταπλασιάσει την παραγωγή του οινοποιείου του για να πετύχει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από την παραγωγή των καλύτερων κρασιών στην Ελλάδα. Με σπουδές οινολογίας στη Dijon της Βουργουνδίας, που όπως λέει ο ίδιος, "είναι για το κρασί ότι είναι το Βατικανό για την καθολική εκκλησία", πίστεψε και επένδυσε στις δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα και η ιστορία απέδειξε περίτρανα ότι είχε απόλυτο δίκιο. Τα κρασιά του εξάγονται κατά κύριο λόγο στις κορυφαίες αγορές του κόσμου και πλέον κοσμούν τις λίστες κρασιού κάποιων από τα σημαντικότερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Το Ταώς της Οινοποιίας Παρπαρούση είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου. Πρόκειται για μια Μαυροδάφνη ξηρή, που ωριμάζει για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και αποκτά πολύπλοκο πικάντικο προφίλ. Το πλούσιο σώμα και οι ρωμαλέες τανίνες του το καθιστούν ένα κρασί εντυπωσιακό, που μπορεί να παλαιώσει εξαιρετικά.

Απόλαυσε το παρέα με πλούσια πιάτα κρεατικών.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ταώς της Οινοποιίας Παρπαρούση έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πληθωρικά αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, μούρου, βύσσινου, βανίλιας, πιπεριού, μελανιού, σοκολάτας, καφέ, καπνού και βοτάνων.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και υψηλές τανίνες. Ώριμα μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες ιωδίου, δάφνης, κακάο, λεβάντας, βανίλιας, κανέλας, γλυκόριζας και πούρου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μούρο, βύσσινο, βανίλια, πιπέρι, μελάνι, σοκολάτα, καφές, καπνός, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΑΩΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με αγριογούρουνο στιφάδο, αρνάκι στο φούρνο με βότανα και σκόρδο, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}