ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό 2018 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ ΕΡΥΘΡΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

  Ελλάδα / Δράμα
€17,80
€15,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

97pts και Platinum στο Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό από το Κτήμα Τέχνη Οίνου είναι ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί που κατάφερε και διακρίθηκε στο διαγωνισμό του Decanter, παίρνοντας Platinum μετάλλιο και 97 ολόκληρους βαθμούς!

Το Κτήμα Τέχνη Οίνου ξεκίνησε την πορεία του το 1993, από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που επένδυσε σε έναν μικρό αμπελώνα στο Μικροχώρι Δράμας. Δυο χρόνια αργότερα ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Καλαϊτζίδη και έκτοτε πορεύονται με ένα κοινό όραμα, να δημιουργούν κρασιά υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντας τη δυναμική και το terroir του τόπου.

Το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό από το Κτήμα Τέχνη Οίνου είναι ένα από τα πρώτα κρασιά του κτήματος και γεννήθηκε από μεράκι και σκληρή δουλειά. Πρόκειται για ένα χαρμάνι από Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά τη μηλογαλακτική ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (το 1/3 καινούργια) για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, βελούδινο και πολύπλοκο.

Βάλε δίπλα του ένα πιάτο μοσχαράκι ραγού και απογείωσε το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό από το Κτήμα Τέχνη Οίνου έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, καραμέλας, σοκολάτας και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Μαρμελάδα μούρου, βύσσινο, κεράσι και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες βανίλιας, κανέλας, γαρύφαλλου, κακάο, τσαγιού και ευκαλύπτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο
Αρώματα κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, καραμέλα, σοκολάτα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ ΕΡΥΘΡΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες, παστίτσιο, rib eye

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}