ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dona Silvina Tempranillo 2019 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

DONA SILVINA TEMPRANILLO 2019 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
€28,30
€24,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Απίθανα πολύπλοκο και ενδιαφέρον!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Dona Silvina Tempranillo 2019 Bodegas Krontiras είναι ένα εντυπωσιακό κρασί, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ερυθρά κρασιά της Rioja και της Ribera της Ισπανίας. Το πλούσιο ώριμο φρούτο και ο άψογος χειρισμός του βαρελιού, από τον Πάνο Ζουμπούλη, δίνουν ένα πραγματικά νόστιμο και ζουμερό κρασί.

Το κομψό και μοντέρνο οινοποιείο του Κωνσταντίνου Κροντηρά και της Silvina Macipe Krontiras στην Mendoza είναι ίσως από τα πιο όμορφα της Αργεντινής. Με αφοσίωση στη βιοδυναμική καλλιέργεια έχουν πάρει πιστοποίηση Demeter από τα πρώτα τους κιόλας βήματα. Στο τιμόνι, σαν οινολόγος, βρίσκεται ο εξαίρετος Πάνος Ζουμπούλης, o οποίος ξέρει πολύ καλά να κάνει εντυπωσιακά κόκκινα κρασιά.

Για το Dona Silvina Tempranillo 2019 Bodegas Krontiras τα σταφύλια προέρχονται από το αμπελοτόπι Lunlunta στο Lujan de Cuyo. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και περνάνε από διπλή, πολύ αυστηρή διαλογή. To κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και πολύπλοκο και απολαυστικό τώρα αλλά και μετά από μια πενταετία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Dona Silvina Tempranillo 2019 Bodegas έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακή μύτη με έντονα αρώματα βύσσινου, κερασιού, μύρτιλου, δαμάσκηνου, βανίλιας, σοκολάτας, κανέλας και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμο κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο, δαμάσκηνο και βατόμουρο μπλέκονται με νότες βανίλιας, δέρματος, κέδρου, πιπεριού και καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Tempranillo
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο, βανίλια, σοκολάτα, κανέλα, καπνός, βατόμουρο, δέρμα, κέδρος, πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

DONA SILVINA TEMPRANILLO 2019 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στο bbq, ζουμερά πιπεράτα φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}