ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Tinto 2020 - Tentenublo Wines
Tentenublo Wines

RIOJA TINTO 2020 - TENTENUBLO WINES

  Ισπανία / Rioja
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια επαναστατική ερυθρή Rioja, σε εκπληκτική τιμή!   

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Tentenublo Rioja Tinto είναι η απόλυτη έκφραση του ιδιαίτερου terrior της Rioja Alavesa, μέσα από ένα χαρμάνι ερυθρών και λευκών ποικιλιών σταφυλιών. Υπεύθυνος για αυτό είναι, ο «ηγέτης της νέας επανάστασης της Rioja» (Wine Advocate) και «ο Νέος Οινοποιός της χρονιάς 2015» (Tim Atkin-Master of Wine), ο οινοποιός Roberto Oliván.

Ο Roberto Oliván, ανήκει στην 4η γενιά οινοποιών μιας οικογένειας αμπελουργών που καλλιεργούν σταφύλια στη Rioja, εδώ και τουλάχιστον 30 έτη. Το 2011, δημιούργησε τα Tentenublo Wines, σε στυλ που δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν από κάποιο υπάρχον. Ανέδειξε την περιοχή της DOCa Rioja, διατηρώντας την παραδοσιακή ποιότητα, αλλά με έναν αέρα φρεσκάδας, κομψότητας και λιγότερης χρήσης βαρελιού!

Το οινοποιείο, καλλιεργεί τις ποικιλίες Tempranillo, Garnacha, Viura και Malvasía, σε 100 στρέμματα οικογενειακών αμπελώνων, μοιρασμένα σε 30 μικρά αγροτεμάχια στο χωριό Viñaspre, βόρεια της Ισπανίας. Οι πλαγιές της οροσειράς Sierra de Cantabria, είναι πολύ απότομες και ο τρύγος γίνεται μόνο χειρονακτικά. Το υψόμετρο φτάνει τα 700 μέτρα και η κλιματική διαφορά μεταξύ Ατλαντικού και Μεσογείου, σε συνδυασμό με το σπάνιο ασβεστολιθικό έδαφος της Rioja Alavesa, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του κρασιού. Η παράδοση θέλει να κρούουν καμπάνες για να διώξουν τις χαλαζοθύελλες που κατέστρεφαν τα σταφύλια. Από εκεί προκύπτει το όνομα Tentenublo και η ετικέτα με την καμπάνα να κυνηγά το σύννεφο!  

Ο Roberto Oliván οινοποιεί τα κόκκινα κρασιά, πάντα με ένα μικρό ποσοστό λευκών σταφυλιών, για να δημιουργηθεί μια γευστική έκρηξη! Για το Tentenublo Rioja Tinto 2020, τα σταφύλια προέρχονται από βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνες  ηλικίας 20 έως 100 ετών και η μεταφορά τους γίνεται σε πολύ σε μικρά καφάσια, για να μη τραυματιστούν!  Το χαρμάνι περιλαμβάνει 60% Tempranillo, 30% Garnacha, και 10% Viura και το κρασί ζυμώνει με φυσικές ζύμες σε ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση, ακολουθεί παλαίωση σε γαλλικά και ουγγρικά δρύινα βαρέλια για 9 μήνες. Τα κόκκινα κεράσια ενισχύονται από τα αρώματα βουτύρου και το αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο! 

Αυτή η Rioja έχει ορυκτική δύναμη, αλλά και φρέσκο ζουμερό φρούτο και η κατάλληλη περίοδος για να την απολαύσεις είναι τώρα ή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ένα ζουμερό βαθύ ρουμπινί και νόστιμο κόκκινο κρασί. Στη μύτη έχει αρώματα ώριμων κόκκινων κερασιών και μούρων με έντονες νότες βοτάνων του βουνού, κυρίως λευκό τσάι.

Στο στόμα μέτριο (+) σώμα με πολλές καλοδουλεμένες ταννίνες και φρουτώδη αίσθηση. Ο ουρανίσκος είναι πικάντικος με φόντο ώριμα κεράσια, βύσινα και δαμάσκηνα. Πολυπλοκότητα με απαλά αρώματα κρέμας, καραμέλας γάλακτος και βουτύρου. Ο καπνός και η σοκολάτα και νότες μπαχαρικών, πλαισιώνουν όμορφα την ελαφρώς λιπαρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Garnacha, Viura
Αρώματα Κεράσι, μούρα, βότανα του βουνού, λευκό τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA TINTO 2020 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}