ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terra de Cuques Negre 2019 - Terroir Al Limit
Terroir Al Limit

TERRA DE CUQUES NEGRE 2019 - TERROIR AL LIMIT

  Ισπανία / Priorat
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Eben Sadie και ο Dominik Huber δεν αστειεύονται με αυτό το Priorat!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Terra de Cuques Negre του Terroir Al Limit είναι ένα κόκκινο κρασί από το Priorat με κομψότητα Βουργουνδίας μιας και ο Eben Sadie και ο Dominik Huber, αποφάσισαν πως το υπερώριμο, σούπερ βαρελάτο στυλ του Priorat δεν είναι αυτό που αναδεικνύει το ιδιαίτερο terroir και τις ποικιλίες του τόπου.

Ο Sadie, είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους οινοποιούς παγκοσμίως και έχει δουλέψει με παλιά κλήματα σημαντικότατων terroir σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2001 γνώρισε τον Dominik Huber στο Mas Martinet και το πάθος τους για το κρασί και τη γαστρονομία τους έκανε αυτομάτως φίλους. Με τη βοήθεια της οικογένειας Perez, του οινοποιείου Mas Martinet, αγόρασαν σταφύλια και ενοικίασαν λίγο χώρο σε ένα οινοποιείο για να κάνουν το δικό τους κρασί. Η πρώτη χρόνια που οινοποίησαν ήταν αυτή του 2001 και θέλοντας να προχωρήσουν τη δουλειά τους, το 2003 μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό κελάρι στην Torroja, την καρδιά του Priorat. To 2005 ήταν η πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε το Torroja Terroir Al Limit, που από το 2019 και μετά έγινε Terra de Cuques Negre, με την ίδια σαρωτική επιτυχία. Σκέψου πως υπάρχουν κρασιά του κτήματος που έχουν σκοράρει 100αρια από τον Robert Parker. Το blend του Terra de Cuques Negre αποτελείται από Garnacha Tinta και Carignan, από αμπέλια ηλικίας 25-40 ετών. Η καλλιέργεια είναι αυστηρά βιοδυναμική και η οινοποίηση σχεδόν φυσική. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε δρύινες και τσιμεντένιες δεξαμενές για 14 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς λοιπές παρεμβάσεις και είναι απλά απίθανο.

To Terra de Cuques Negre του Terroir Al Limit είναι εδώ για να σου συστήσει το άλλο πρόσωπο του Priorat!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, κερασιού, φραγκοστάφυλου, βύσσινου και κράνου πλαισιωμένα από νότες τσαγιού, δέρματος, πιπεριού και αποξηραμένων λουλουδιών.

Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, μεταξένιες τανίνες και τραγανή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Priorat, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha Tinta, Carignan
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, κράνο, νότες τσαγιού, δέρμα, πιπέρι, αποξηραμένα λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TERRA DE CUQUES NEGRE 2019 - TERROIR AL LIMIT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκορα κρασάτο, βοδινές σπαλομπριζόλες ή κεμπαπάκια βουβαλίσια

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}